Keskiviikko 28. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Simo, Simon
Julkaistu 4.12.2019 13:04

SVKN-yhteisöt avaavat keskustelua seksuaalietiikasta

Suomen vapaakristillinen neuvosto (SVKN) julkaisee tammikuussa kristillistä seksuaalietiikkaa ja -kasvatusta laajasti käsittelevän artikkeliteoksen Selvyyttä seksiin – näkökulmia kristilliseen seksuaalietiikkaan ja -kasvatukseen. Helmikuun lopussa järjestetään myös seminaari seksuaalietiikasta ja -kasvatuksesta.

 

 

Selvyyttä seksiin -kirjan toimittaja, KT Leevi Launonen kertoo, että teoksesta on tulossa monipuolisesti erilaisia ihmisiä palveleva mutta painavaa asiaa sisältävä.

 

– Teoksessa kuusi vapaa­kristillistä yhteisöä puhuu seksuaali­etiikasta ja -kasvatuksesta omalla äänellään ja tyylillään, yleis­kielisesti.

 

Tärkeää on Launosen mukaan myös yksilökristittyjen näkö­kulma.

 

– Teos palvelee tavallisia vanhempia, opettajia, nuoriso­pastoreita ja seurakuntien muita vastuunkantajia.

 

Yksi lähtökohta Selvyyttä seksiin -kirjalle oli kristillisten koulujen opettajien ilmaisema tarve kristillisen näkökulman huomioivalle asiantuntijamateriaalille.

 

Kypsä ja avara lähestymistapa

Selvyyttä seksiin -kirjan lähtö­kohdaksi haluttiin myönteinen suhtautuminen seksuaalisuuteen.

 

– Kirjassa tuodaan esiin raamatulliset periaatteet mutta ei haluta kiistellä tai provosoida vaan tavoitellaan kypsää ja avaraa, asioita tutkiskelevaa lähestymistapaa. Seura­kuntiin ja perheisiin tulisi saada juurrutettua aikamme haasteisiin vastaavaa kasvatus­kulttuuria, Leevi Launonen kuvailee.

 

Hän mainitsee ajan haasteista esimerkiksi tämän: voiko kristitty vanhempi luottaa ja vaikuttaa koulussa annettavaan seksuaalikasvatukseen?

 

Kasvatusnäkökulman lisäksi teoksessa käsitellään esimerkiksi teologisia lähtökohtia, juridiikkaa ja lääketiedettä. Artikkeleiden aiheita ovat muun muassa seurustelu, sukupuoli-identiteetin kehittyminen ja seksuaalinen hyväksikäyttö. Kirja sisältää myös kaksi nuoren omakohtaista kokemus­tarinaa sekä osion, jossa asiantuntijat vastaavat nuorten kysymyksiin.

 

Seksuaalisuus ei ole piilossa

Kristillisessä opetuksessa kuitataan usein seksuaalisuus vain ”kauniiksi asiaksi”, jota ei sen enempää tarvitse käsitellä lasten ja nuorten – tai aikuistenkaan – kanssa. Selvyyttä seksiin -teoksella haetaan muutosta tähän tilanteeseen.

 

– Toivoisin, että kirja ja seminaari aloittaisivat SVKN-yhteisöissä laaja-alaisemman keskustelun ja kirjan antia pystyttäisiin myös jalkauttamaan seura­kuntiin ja kristittyjen kasvattajien ja vaikuttajien arkipuheeseen, Leevi Launonen sanoo.

 

Selvyyttä seksiin -seminaari järjestetään Helsingin Lähetysseura­kunnassa lauantaina 29.2.2020.Anna Lehtinen
Jaa
Kutsumuksena lähetystyö – Tedderit pääsivät pitkän odotuksen jälkeen lähtemään Etiopiaan  
Åström konsertoi platinalevyn merkeissä
Ihmissuhdeongelmiin haetaan apua 
Risto Huvila: Israel solmii diplomaattisuhteita – jännitteet ennallaan?
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!