Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 2.6.2015 00:00

Suurin helluntaikokoontuminen 2 000 vuoteen Jerusalemissa?

Konferenssin yllä väreili hengellinen jano. Rukous ja ylistys kaikuivat Pais Arenan lisäksi lauantaina Jordanin äärellä jahelluntaipäivänä eri puolilla kaupunkia. Betlehemiin perjantaiksi suunniteltu ulkoilmarukoustilaisuus peruuntui alueenviranomaisten kiellettyä sen viime hetkellä. Kuva: Mark MooreVoisiko maailma kokea toisen helluntain? Tätä kysyi noin 4 500 ihmistä yli 70 maasta tulemalla Jerusalemiin maailmanlaajuiseen Empowered21-konferenssiin 20.–25. toukokuuta. Jerusalemin Pais Arenalle keskittynyt tapahtuma oli tiettävästi kristittyjen suurin helluntaikokoontuminen kaupungissa 2 000 vuoteen. Tapahtumaa seurattiin myös internetissä sekä God TV:n ja TBN:n kanavien kautta ympäri maailmaa.

 

Viisipäiväinen ohjelma painottui rukoukseen ja ylistykseen. Moni oli tullut konferenssiin etsimään Pyhän Hengen kokemusta. Osaa veti paikalle erityinen sijainti.

 

Yksi suomalaisosallistujista, Euroopan Helluntaiyhteisön PEF:n puheenjohtaja Arto Hämäläinen, piti Jerusalemin kokoontumista historiallisena.

 

– Paikalla aisti sen, että tällä tulee olemaan merkitystä moniin eri maihin. Varmasti se tulee olemaan kipinänä suurempaan kiinnostukseen Pyhän Hengen toimintaa kohtaan, hän arvioi.


Yhteyksiin perustuva liike

Konferenssin järjestänyt E21-liike on vajaa 10-vuotiaas maailmanlaajuinen verkosto, joka on luotu edistämään kokemusta Pyhän Hengen täyteydestä kansojen keskellä.

 

– E21 ei ole kirkko-organisaatio. Siihen kuuluu avainvaikuttajia niin klassisista helluntailiikkeistä kuin karismaattisista seurakunnista, Hämäläinen kertoo.

 

E21-vaikuttajien katse on erityisesti tulevissa sukupolvissa, joita he haluavat auttaa löytämään yhteyden Jumalaan. Samanlainen vire on kansainvälisessä helluntailiikkeessä menossa laajemminkin.

 

– World Assemblies of God Fellowshipissa, jossa olemme Suomestakin mukana, on päätetty pyrkiä saamaan klassisen helluntaipuolen nuorisojohtajat verkostoitumaan, jotta he voivat innostaa ja vahvistaa toinen toistaan, oli sitten kyse E21-asiasta tai muusta, Hämäläinen kertoo.


Haaste vastaan yli 100 maasta

E21-liike on kutsunut vuodesta 2012 lähtien maailman seurakuntia saarnaamaan ja opettamaan helluntaina ja sen alla Pyhästä Hengestä. Lyhyessä ajassa haasteeseen on vastannut yhteisöjä noin 130 kansasta.

 

– Se kertoo selvästi janosta ja kaipauksesta, Arto Hämäläinen toteaa.

 

– Monet klassiset helluntailiikkeet ovat menettäneet alkuperäistä tuoreutta ja voimaa, joka niillä oli liikkeen alkuvaiheessa. Tämän yhtenä seurauksena niissä on syntynyt uusi jano Pyhän Hengen toimintaa kohtaan.

 

Ensimmäinen maailmanlaajuinen Empowered21-konferenssi järjestettiin vuonna 2010 Oklahoman Tulsassa Yhdysvalloissa. Vuoden 2020 konferenssin paikka on vielä avoin. Alueellisia kokoontumisia pidetään ensi vuonna Lontoossa, 2017 Aasiassa, 2018 Afrikassa ja 2019 Etelä-Amerikassa.

 


Ruut AhonenJaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!