Keskiviikko 20. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Henna, Henni, Henriikka
Julkaistu 25.9.2015 14:55

Suomessa järjestettiin espanjankielinen lähetyskurssi

Kehuja keränneelle lähetyaiheiselle intensiivikurssille osallistuu usein uskovia eri seurakunnista, ja niin myös Malmilla. Ensimmäisenä iltana seurakunnan johtava pastori Mika Särkkä kävi toivottamassa opiskelijat tervetulleiksi. Järjestävän seurakunnan kaikki pastorit ja useat muut vastuunkantajat ovat itsekin käyneet kurssin. Kuva: Sari HeikkinenMalmin Saalem-seurakunnassa Helsingissä pidettiin Suomen ensimmäinen espanjankielinen Kairos-kurssi elo-syyskuun aikana.

Kairos on kaikille kristityille tarkoitettu tunnustustenvälinen lähetysaiheinen intensiivikurssi, jonka tavoitteena on kouluttaa, inspiroida ja haastaa aktiiviseen osallistumiseen etenkin vähiten saavutettujen ihmisryhmien saavuttamiseksi. Suomessa Kairos-kursseja on järjestetty vuodesta 2008, ja niille on osallistunut noin 1 600 henkilöä eri seurakunnista. Kurssit ovat Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) alaista toimintaa.

Malmin kurssille osallistui kymmenen kurssilaista ja seitsemän fasilitaattoria eli ohjaajaa. Kurssille osallistunut Lumi Martinez-Toiviainen oli kuullut monelta Kairos-konseptista. Kukaan ei ollut kuitenkaan kertonut, mitä kurssilla tehdään, joten mielenkiinto kasvoi.

– Nyt ymmärrän, mikä potentiaali tässä kurssissa on, kun silmät avautuvat näkemään lähetystyön Jumalan näkökulmasta, Martinez- Toiviainen kertoo.

Sole Cajas kertoo samankaltaisesta kokemuksesta.

– Nyt ymmärrän, että Jumalalla on missio jokaiselle.

Kairos-kurssin materiaali on käännetty maailmanlaajuisesti yli 30 kielelle. Suomesta käsin Kairos-konseptia on viety myös muihin maihin paikallisten uskovien opetuslapseuttamisen välineeksi. Kuluvana syksynä kurssia ollaan toteuttamassa ensimmäistä kertaa Latviassa. Mukana on ohjaajia myös Suomesta.


Sari Heikkinen, Heikki Salmela

Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!