Tiistai 14. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Aliisa, Alice
Julkaistu 17.3.2016 06:00

Suomalaisten tukemia katulapsia surmattiin Keniassa

Fida Internationalin ja Kenian Full Gospel -kirkon katulapsihankkeen piirissä olleita nuoria on surmattu Kenian pääkaupungissa Nairobissa.

Helmikuun lopulla tapahtuneessa väkivaltaisessa iskussa kuoli kuusi 17–24-vuotiasta poikaa ja nuorta miestä. Osa heistä oli mukana Fidan ja Full Gospel -kirkon katulapsityössä ja asioi avustushankkeen pääpaikkana toimivassa Maisha Poa -keskuksessa.

Nairobin katulapsityö on yksi Fidan yhteisökummikohteista, ja Maisha Poan keskus on rakennettu suomalaisten lahjoittajien ja Nenäpäivä-kampanjan tuella.

Surmat tapahtuivat yöllä, kun nuorukaisten kimppuun hyökkäsi jengi, joka syytti heitä varkaudesta. Jengiläiset tappoivat raa’asti viisi poikaa; yhden paikalta pakoon päässeen ampui poliisi. Surmat ovat saaneet julkisuutta paikallisessa mediassa.

Kehitysmaiden katulasten ja -nuorten tilanne on usein tukala. He ovat moniongelmaisia mutta myös monin tavoin lainsuojattomia. Heitä kohdellaan kylmäkiskoisesti, ja väkijoukot ja poliisi kostavat heidän tekemänsä rikkeet ja rikokset usein väkivaltaisesti.

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!