Tiistai 11. elokuuta.
Nimipäivää viettää Sanna, Sanni, Susanna, Susanne, Susanna, Susane, Sanna
Julkaistu 11.1.2019 13:51

Suomalaispastorit rohkaistuivat Tukholmassa

Seurakuntien haasteista seksuaalieettisissä kysymyksissä keskusteltiin rohkeasti. Kuvassa Niklas Piensoho (vasemmalla), Mats Särnholm ja Daniel Alm. Kuva: Jyrki Palmi

Ruotsin helluntailiikkeen Pignst Pastor -konferenssi 2019 pidettiin Tukholmassa 8.–10. tammikuu­ta. Konferenssi vastaa Suomes­sa pidettäviä vuotuisia Syyspäi­viä. Osallistujia oli tänä vuonna noin 550. Konferenssiin osallistui myös Suomesta ryhmä pastoreita.

 

– Oli hienoa tutustua ruotsa­laisiin kollegoihin ja rohkaistua Ruotsin helluntailiikkeen uudis­tuneesta tilasta, kertoo Jyväsky­län helluntaiseurakunnan pasto­ri Kenneth Karppinen.

 

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Ruotsissa, joka luokitel­laan maailman sekularisoituneim­maksi maaksi, on aloitettu 257 uutta seurakuntaistutusta. Myös helluntaiseurakuntien väkimäärä on kääntynyt siellä nousuun.

 

 

Päivillä käsiteltiin muun mu­assa seurakuntien suhtautumis­ta seksuaaliseettisiin kysymyk­siin. Näitä kysymyksiä työstetään seurakunnissa vielä vuoden aika­na, mutta konferenssissa todet­tiin helluntailiikkeen kannan ole­van selkeästi naisen ja miehen vä­lisen avioliittonäkemyksen kanta. Seurakuntayhteyteen pyrkiviä voidaan rohkeasti ohjeistaa täs­tä näkemyksestä, vaikka se poik­keaakin yhteiskunnallisesta val­tavirrasta.

 


Jyrki PalmiJaa
Syksyn abiturientti Elsa Karmitsa: ”Rukous on kaiken A ja O”
Suosittu Chosen-sarja saa jatkoa
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
Vähän erilainen leiri
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!