Torstai 28. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies
Julkaistu 24.3.2016 00:00

Seurakuntien pakolaistyö puhutteli Missionuoria

Hervannan Katukappelissa on panostettu maahanmuuttajatyöhön. Kuva: Tarja JääskeläinenSuomessa kuukauden verran vierailulla ollut arabian- ja englanninkielinen Missionuorten ryhmä kohtasi eri paikkakunnilla turvapaikanhakijoita. Vastaanottokeskuksissa tiimiläiset järjestivät lapsille ohjelmaa ja seurakuntien pakolaisilloissa he kertoivat evankeliumia draaman, todistusten ja laulujen kautta.

Hervannan Katukappelin Let´s talk -illassa 29. helmikuuta oli mukana 70-henkinen yleisö. Miehet tarvitsivat nenäliinoja ja kymmenet heistä nousivat ylös haluten rukousta puolestaan.

Tilaisuuden jälkeen keskustelu jatkui ryhmissä teepöydän ääressä. Illan hedelmänä useita maahanmuuttajia tuli uskoon.

”Tämä on ihme!”

Suomalaisten tekemä työ pakolaisten parissa puhutteli aktiolaisia.

– Englannissa meillä on paljon maahanmuuttajia. En ole ajatellut, että heitä voisi kohdata näin. Olen vaikuttunut tavasta, jolla välitätte heille Jumalan rakkautta, tiiminjohtaja John kysyi.

– Tämä on ihme. Tällaiset määrät eri heimojen edustajia koolla kuulemassa Jumalan Sanaa olisi mahdotonta Lähi-idässä, jordanialainen Rula jatkoi.

– Lähi-idän kulttuurille ominaista on lähimmäisenrakkaus ja vieraanvaraisuus. Myös meitä haastetaan välittämään aidosti eikä vain toimintamuodon vuoksi, vierailua koordinoinut Arja sanoi.

Tarja Jääskeläinen

Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!