Torstai 28. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies
Julkaistu 29.2.2016 21:39

Seurakuntien kädenojennus turvaa Kairos-koordinaattorin palkan

Kairos-kurssilla korostuu osallistujan oma suhde lähetystyöhön, ja maailman tilanteesta esiin nostetaan etenkin saavuttamattomat kansat. Kuva Pohjois-Thaimaan vuoristoalueilta, joissa on vain vähänkristittyjä. Kuva: Timo KivinenLähetysaiheinen Kairos-kurssi jäi marraskuussa ilman palkattua työntekijää. Fidassa jouduttiin lähetystoimintojen rahoitusvajeen takia leikkaamaan lähetystyön tukitoimia.

Fidan kotimaan osaston johtajan Jarmo Saarnin mukaan jotkut ovat tulkinneet tilannetta siten, että koko työmuodon tulevaisuus olisi vaakalaudalla.

– Näin ei kuitenkaan ole. Kairos-toimintaa ei ole missään vaiheessa ollut tarkoitus lakkauttaa.

Myöskään koordinaattorin pesti ei häviä. Siitä on kiittäminen helluntaiseurakuntia, jotka ovat sitoutuneet kantamaan taloudellista vastuuta Kairoksesta tämän vuoden ajan.

Koordinaattorin tehtävä avataan vuoden määräaikaisena projektina, jonka tavoitteena on vahvistaa ja luoda maakunnallinen fasilitaattori- eli kouluttajaverkosto.

Tulevaisuudessa Kairos-toiminnasta vastaavat pääfasilitaattorit Kairoksen kansallisen koordinaatiotiimin ohjauksessa ja yhteistyössä seurakuntien kanssa. Myös Fidan yhteistyömaissa Kairos-koulutustuki suunnitellaan ja päivitetään ajantasaseksi.

Helluntailaiset päävastuussa

Fida lähetti syksyllä seurakuntiin kirjeen, jossa se kertoi Kairoskurssin tilanteesta ja pyysi apua. Parikymmentä seurakuntaa ja muutamat yksityiset tahot ottivat haasteen vastaan. Nyt rahoitus on turvattu ja toiminta etenee hyvää vauhtia.

– Tammikuussa järjestettiin yksi kurssi, helmikuun aikana on laadittu laajempi suunnitelma ja maaliskuun alusta palkataan koordinaattori, jonka työ jatkuu tämän vuoden loppuun asti, Saarni kertoo.

Kukin seurakunta sitoutui maksamaan työlle kuukausittain 50–500 euroa omien kykyjensä mukaan. Mukana on yhteisöjä eri puolilta Suomea.

Yksi tukijoista on Pohjois-Karjalan ulkolähetys ry, jonka muodostavat alueen kahdeksan helluntaiseurakuntaa. Yhdistyksellä on yhteiset lähetyskohteet, joihin kukin antaa oman osuutensa.

Puheenjohtaja Pasi Pitkänen kertoo, että Pohjois-Karjalassa on järjestetty kymmenkunta Kairoskurssia Joensuussa ja Lieksassa. Tavoitteena on laajentaa toimintaa muillekin paikkakunnille.

– Pidämme kurssia tärkeänä etenkin nyt, kun tänne on tullut paljon pakolaisia ja alueella on vastaanottokeskuksia. Meillä on ajankohtainen tarve saada eväitä vieraiden kulttuurien kohtaamiseen ja evankeliointiin.

Vaikka Kairos on yhteiskristillistä toimintaa, Suomessa sen rahoitus on tullut kurssimaksuja lukuun ottamatta helluntaiherätyksen piiristä ja yli 90 prosenttia kursseista on järjestetty helluntaiseurakunnissa. Kairoksen kansalliseen koordinaattoritiimiin kuuluu kuitenkin myös  luterilaisen kirkon edustaja, ja yhteistyöstä käydään parhaillaan keskusteluja Vapaakirkon kanssa.


Säde Loponen


Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016






Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!