Maanantai 6. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Vilho, Ville, Viliami, Vilhelm, Vili, Jami, Vilhelm, William
Julkaistu 19.5.2016 00:00

Seurakunta tuli näkyväksi ja alkoi kasvaa

Lopettamaisillaan olleen Access Church -seurakunnan tilaisuuksissa käy nykyään säännöllisesti noin 500 ihmistä. Kuva seurakunnan kotisivuilta.Noin 10 000 asukkaan North Branchin pikkukaupungissa toimiva Assemblies of God -helluntaiseurakunta oli kuihtunut reilun kymmenen uskovan ryhmäksi, kunnes se löysi uudestaan näyn solmia kontakteja ympäröivään yhteisöön.

Kun pastori Kevin Haseltine vuosituhannen alussa saapui minnesotalaisen Access Church -seurakunnan työntekijäksi, seurakunta oli lähellä toiminnan lopettamista. Haseltinen johdolla yhteisö ryhtyi verkostoitumaan paikallisten järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa, osallistua kaupungissa järjestettäviin tapahtumiin ja tehdä itseään tunnetuksi. Uusia ihmisiä alkoi tulla tilaisuuksiin.

Vuonna 2007 seurakunta muutti tietoisesti jumalanpalvelus- ja saarnatyyliään sellaiseksi, että se puhuttelisi mahdollisimman hyvin jumalanpalvelukseen tulevia ei-kristittyjä.

Jumalanpalveluksesta tehtiin tärkein ulkopuolisia tavoittava tilaisuus, seurakuntalainen  Shaheen Eydgahi kertoo asiasta uutisoivalla PENews-sivustolla.

– Sanoma Jeesuksesta säilyi samana –– [mutta] sen sijaan, että puhuisimme vain kristityille ja tavalla, jota he ymmärtävät, aloimme puhua kaikille, Eydgahi sanoo.

Nykyään jumalanpalveluksissa on säännöllisesti noin 500 ihmistä.


Heikki Salmela

Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!