Tiistai 31. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Irma, Irmeli
Julkaistu 6.10.2017 11:59

Seurakunnissa syödään IK-opiston puolesta

Turun helluntaiseurakunta järjesti 1. lokakuuta sunnuntain jumalanpalveluksen oheen lounaan, jonka avulla kerättiin rahaa IK-opistolle. Aterian tarkoituksena oli korvata perinteinen jokasyksyinen Elokeräys.

 

Ateria keräsi vapaaehtoisella maksulla nettoa yhteensä 1 700 euroa. Syöjiä oli reilu 150.

 

Myös Kotkassa aterioitiin saman teeman ympärillä. Seurakunnan pastori Kari Ketoja  tunnustautui idean isäksi.

 

– Asia nousi esille opiston vuosikokouksessa keväällä. Totesimme, että opiston talous on hankalassa tilanteessa, Ketoja muistelee.

 

– Perinteinen elokeräys on rakenteellisista syistä hiipunut viime vuosina, ja pohdin, voisimmeko moninkertaistaa tuoton puhtaaksi rahaksi järjestämällä talkootöinä aterian seurakunnissa.

 

 

Syödään yhdessä -teema

Opisto otti ideasta kopin, ja varainkeräysateria liitettiin samalla ”Syödään yhdessä” -teemaan, joka on yksi Suomi 100 -juhlavuoden teemoista. Kampanjan mukaan suomalaiset syövät eurooppalaisittain kaikista vähiten yhdessä. Siksi yhteyttä halutaan edistää nyt yhteisillä ruokailuhetkillä.

 

Turun helluntaiseurakunnan pastori Pekka Havupalo toteaa, että yhteisöllisyys on olennainen osa aterioitsemista.

 

– Aina sitä joku kyselee, jos joskus esimerkiksi jumalanpalveluksen jälkeinen kahvihetki jää pitämättä.

 

IK-opisto ehdottaa, että kaikissa Suomen helluntaiseurakunnissa järjestettäisiin elokeräysruokailu tai -kahvitus niin seurakunnan keskinäisen yhteyden vahvistamiseksi kuin yhteisen opiston taloudelliseksi tukemiseksi.

 

Seurakunnat voivat halutessaan valmistaa yhteiselle aterialle opiston ruokalan, Ison Padan, suosikkiruokia. Reseptit löytyvät opiston internetsivuilta. Aterian hinnan seurakunnat voivat määritellä itse tai pitää maksun vapaaehtoisena.

 

 

Muita antamisen muotoja

Perinteisen elokeräyksen kautta opisto on jo 60 vuotta saanut lahjoituksena ruokatarpeita. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana perinteiset maan antimien keräykset ovat pienentyneet ja keräysalueet vähentyneet, mutta niiden rinnalle on tullut muita antamisen muotoja. Keräyskuormiin on pistetty kahvipaketteja ja muuta tavaraa. Onpa joku tullut myös omalla autollaan takaluukku täynnä tavaraa. IK-opistolle otetaan lahjoituksina mielellään vastaan myös toimivia koneita ja laitteita.

 

Perinteinen elokeräys tapahtui viikolla 38.

 

 

Niina Tuovinen

 Jaa
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
Ensin tutkintapyyntö pamfletista, nyt radio-ohjelmasta – molemmat tutkintapyynnöt ovat saman henkilön tekemiä, kertoo Päivi Räsänen.
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!