Tiistai 17. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Aili, Aila, Hildegard, Hildegerd
Julkaistu 9.6.2016 00:00

Seurakunnat auttavat tulvien uhreja Sri Lankassa

Toukokuun puolivälin rankkasateet johtivat suurtulviin eri puolilla Sri Lankaa. Useita päiviä jatkuneet rankkasateet aiheuttivat tuhoa eri puolilla saarivaltiota, mutta erityisesti maan pääkaupungin Colombon ympäristössä.

Suur-Colomboon kuuluvassa Maharagmassa toimiva Assemblies of God -helluntaiseurakunta on yksi avustustöihin ryhtyneistä kristillisistä yhteisöistä. Seurakunnan pastori Eraj De Mel kertoo, kuinka alueella tulva nousi nopeasti riisipelloilta kyliin.

– Vuorokaudessa satoi 355 milliä, ja pahimmillaan jopa 60 prosenttia Sri Lankan pinta-alasta oli veden vallassa. Koko maassa noin 500 000 ihmistä on menettänyt kaiken omaisuutensa. Vuoristoseudulla maanvyörymät tuhosivat kokonaisia kyliä. Noin 150 ihmistä on kuollut.

De Melin seurakunta ryhtyi avustustyön heti tulvan laskettua. Eraj De Mel kertoo, että hetken oli vaikea ymmärtää, että avun tarvitsijoita elää vain muutamien satojen metrien päässä seurakunnan kirkkorakennuksesta.

– Tsunamin aikana toimin pastorina etelärannikolla sijaitsevassa Gallessa. Koko aluetta kohtasi suuri katastrofi, ja saimme silloin nopeasti apua muilta seurakunnilta ja pystyimme auttamaan kärsiviä. Nyt pienempi tuho kohtasi erityisesti Colombon aluetta. Naapurimme tarvitsevat apua. He ovat hyvin kiitollisia seurakunnan tarjoamasta nopeasta avusta.

– He arvostavat myös seurakuntalaistemme esirukouksia ja henkilökohtaista rohkaisua.  Ulkonaisen avun lisäksi myös ihmisten henkinen tukeminen on tärkeää.

Jaa
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!