Lauantai 16. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Ilmari, Ilmo
Julkaistu 9.6.2016 00:00

Seniorit siunausten lämmössä

Esko ja Martta Rautiolle senioripäivät on yksi vuoden kohokohta. He ovat osallistuneet tapahtumaan jo 20 vuotta.Ison Kirjan hirsikirkko Keuruulla täyttyi jälleen viime viikolla helluntaiseurakuntien eläköityneistä työntekijöistä, kun opistolla järjestettiin jokavuotiset senioripäivät. Noin 170 senioria kokoontui aurinkoisessa säässä kolmeksi päiväksi tapaamaan toisiaan, muistelemaan yhteisiä työvuosiaan Herran elopellolla ja virkistymään Jumalan hoitavan sanan ääressä.

Helle ja hirsikirkon heikko ilmanvaihto koettelivat ikäihmisten jaksamista, mutta senioriväki istui sitkeästi paikalla aamusta iltaan ja eläytyi innokkaasti ”aamenillaan” puhujien sanomaan. Ilmapiiri oli hoitava ja yhteyttä rakentava.

Raamattutunteja senioripäivillä pitivät Niilo Mäenpää, Hannu Puustelli, Jarmo Makkonen ja Kauko Vehniäinen. Iltatilaisuudet keskittyivät kenttäkokemusten jakamiseen.

Päätöspäivänä tapahtumassa vieraili myös Hyvä Sanoma ry:n toimiva kärkijoukko: Janne Lahti, Marko Selkomaa ja Helena Kärkkäinen.

”Tämä on vuoden kohokohta”

Raahessa asuva eläkkeellä oleva saarnaaja Esko Rautio, 86, ajoi vaimonsa Martan kanssa senioripäiville 370 kilometrin matkan.

Aikaa veteraanipariskunnalta kului tien päällä neljä ja puoli tuntia, mutta matka sujui mukavasti ajovuoroa välillä vaihtaen.

Esko Rautio on osallistunut Ison Kirjan senioripäiville koko eläkkeellä olonsa ajan eli 20 vuotta. Vain kerran mieluinen tapahtuma jäi väliin, kun hän oli 80-vuotispäiväänsä ”paossa” Kiinassa 2010.

– Senioripäivät ovat vuoden kohokohta, koska täällä saa tavata oman ikäpolven työntekijöitä, joilla on samanlaisia elämänkokemuksia. Monet tekijät yhdistävät meitä, Rautio iloitsee.

– Ja täällä saa aina rohkaisua ja uutta intoa, lisää vaimo Martta, joka on tehnyt oman työuransa terveydenhoitajana saarnaajamiehensä rinnalla.

Yhteisten kokemusten äärellä

Esko Rautio lähti kokoaikaiseen evankeliumin työhön Länsi-Lappiin syksyllä 1954. Seurakuntia hän ehti palvella aktiiviuransa aikana Kemijärvellä, Rovaniemellä, Voikkaalla, Korsossa ja Raahessa, josta hän jäi eläkkeelle 1993. Senioripäivät on hänelle odotettu tapahtuma.

– Maakunnallinen toimikunta valmistee nykyisin hyvin päivien teeman ja ohjelman. Ja raamattutunneissa heijastuvat veteraanien omat elämänkokemukset, joihin voi helposti samaistua, Rautio kiittelee.

Puoliso Martta muistelee, että alkuvuosina monet ikäihmiset pyörtyilivät hirsikirkon kuumuudessa, ja ambulanssi jouduttiin kutsumaan usein paikalle.

– Nyt viime aikoina tällaista pyörtyilyä ei ole enää ollut, hän toteaa tyytyväisenä.

Esko ja Martta Rautio kokivat senioritapahtuman jälleen monin tavoin virkistävänä.

– Kiitollisella mielellä täältä on aina kotiin lähdetty, he sanovat.

Hiljattain eläköityneet Kauko ja Kaarina Vehniäinen osallistuivat päiville ensimmäistä kertaa ja nauttivat tunnelmasta.

– Täällä on vallinnut lämmin, historiahenkinen ja virkistävä ilmapiiri, he kiittelivät tapahtuman päätöspäivänä.

– Ja on ollut hienoa tavata monia hyviä ystäviä vuosien jälkeen.

Senioripäivien järjestelyistä vastasi Hyvä Sanoma ry yhteistyössä Iso Kirja -opiston kanssa.


Leevi Launonen

Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!