Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 8.12.2016 00:00

Satakunnalle uusi lähetyssuunnitelma

Lähetystyö ja sen tulevaisuus oli näkyvästi esillä Satakunnan helluntaiseurakuntien maakunnallisessa neuvottelupäivässä 12.11. Sastamalassa. Vastuunkantajille esiteltiin lähetystyötoimikunnan laatima uusi maakunnan lähetysstrategia vuosille 2017–2021. ”Tehdään yhdessä” -suunnitelmassa määritellään muun muassa paikallisen lähetystyön periaatteet, tavoitteet ja ydintehtävät mainitulle aikajaksolle. Tavoitteena on, että Satakunta kykenisi lähettämään ainakin kolme uutta lähettiä vuoden 2021 loppuun mennessä.

Alueen helluntaiseurakunnissa on viime aikoina herännyt huoli lähetystyön jatkuvuudesta. Ei ole itsestään selvää, että maakunnan voimakas ote lähetyskentillä jatkuu.

Neuvottelupäivän osanottajat hyväksyivätkin pastori Petri Harjulan esittelemän lähetystyön suunnitelman, joka oli jo kiertänyt seurakunnissa arvioitavana. Sen päämääränä on nostaa lähetystyön imago uudelle tasolle jokaisessa Satakunnan helluntaiseurakunnassa.

Muuttuva lähetystyö

Myös neuvottelupäivän alustukset nivoutuivat lähetystyön haasteisiin muuttuvassa maailmassa. Satakunnan omat lähetit Krista ja Reijo Kuokkanen arvioivat nykyisen lähetystyön luonnetta ja siinä tapahtuvia muutoksia.

Kuokkaset toivat tuoreita terveisiä myös pakolaistyöstä maakunnan kaupungeissa, joissa monia maahanmuuttajia on saatu johdattaa uskoon ja jopa seurakuntaan. Työhön liittyy usein erilaisia ongelmatilanteita, joiden hoitamiseen Reijo Kuokkanen antoi käytännön neuvoja.

Satakunnassa halutaan antaa lähetystyölle kuuluva painoarvo myös tulevaisuudessa ja tukea nuorta sukupolvea lähetyskäskyn toteuttamisessa.

Neuvottelupäivä sai teemaan sopivan päätöksen, kun pastori Matti Karvinen siunattiin maakunnan uudeksi edustajaksi Fidan hallitukseen.


Vesa Leinonen

Jaa
Salon helluntaiseurakunnassa joulukuussa kahdesti noin 150 tarvitsijan ruokajono – korona mutkistanut jakelua
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!