”Paras raamattuhankinta kautta aikojen”

Sana elämään-kommentaari saa kiitosta

Minut on yllättänyt se myönteisyys, jolla kommentaari on otettu vastaan, Seppo Rajamäki kertoo.

Paljon positiivista julkisuutta saanut Sana Elämään -kommentaariraamattu on löytänyt tiensä jo 4 200 suomalaisen käsiin. Yli 3 000-sivuinen järkäle tuntuu keräävän kiitosta joka suunnasta, vaikka kyseessä on sen verran painava teos, ettei kirjaa ihan joka paikkaan ota mukaan edes Raamatun ystävä.

 

– Kommentaariraamattu on ollut minulle paras raamattuhankinta kautta aikojen. Sen myötä raamatun jakeiden asiayhteys ja merkitys ovat alkaneet avautua aivan uudella tavalla, kertoo Martti Vilpas Metrokappeli-seurakunnasta Helsingistä.

 

– Se innostaa tutkimaan Sanaa jatkuvasti ja systemaattisesti, millä on varmasti hyvä vaikutus elämässäni.

 

 

Vuosien työn tulos

Massiivisen kommentaariraamatun tie on ollut pitkä ja osin haastavakin. Ajatus syntyi Raamattu Kansalle -yhdistyksen keskuudessa uuden, sanatarkan raamatunkäännöksen viimeistelyn yhteydessä. Kun uusi käännös valmistui 2012, yhdistys ryhtyi toteuttamaan kommentaarihanketta.

 

 

Valmistelutyössään yhdistys päätyi valitsemaan käännettäväksi johtavan amerikkalaisen raamattukustantamon, Tyndale Housen, laatiman Life Application Study Bible -kommentaarin. Valintaan vaikutti erityisesti toteutusperiaate, joka keskittyi siihen, miten lukija voisi soveltaa lukemaansa todeksi omassa elämässään.

 

Vuonna 2014 Raamattu Kansalle -yhdistys ja Aikamedia solmivat yhteistyösopimuksen, jonka yhteydessä sovittiin, että Aikamedia toteuttaa kommentaarin. Työ alkoi kesäkuussa 2014.

 

Projektin päätoimittajana oli Outi M. Kättö ja ensimmäisenä työntekijänä vapaa kääntäjä, kustannustoimittaja Kai Takkula (teol. kand.). Kun työvoimaa jatkossa lisättiin, kesällä 2017 projektissa toimi parhaimmillaan toistakymmentä kääntää ja muiden alojen asiantuntijaa.

 

– Sekä Raamattu Kansalle -käännöksen että kommentaarin toteutuksen avaintekijä on ollut RK-yhdistyksen jäsenistön pitkäaikainen kannatus ja tuki sekä rukousten että varojen, laajan kiinnostuksen ja ennakkotilausten muodossa, Takkula kertoo.

 

– Aikamedian raamattutiimille kommentaarin toteutus oli vahva hengellinen kokemus ja kasvupaikka. Erityinen ilonaihe on ollut teoksen myönteinen vastaanotto lukijoiden joukossa seurakuntakentällä.

 

 

Seurakuntavierailut avainasemassa

Kommentaariraamatun myyntikierrokset aloitettiin Onni Haapalan ja Seppo Rajamäen  toimesta huhtikuussa 2017 ennakkomyynnillä. Seurakuntavierailut ovatkin olleet avainasemassa kommentaarin myynnissä ja leviämisessä.

 

– Vierailuillamme on ilahduttanut erityisesti pastoreiden ja vanhimpien hieno yhteistyö Raamatun lukemisen innostamiseen. Meillä on ollut paljon hienoja kohtaamisia seurakunnissa, kertoo Aikamedian entinen markkinointipäällikkö Seppo Rajamäki innoissaan.

 

– Hienoa on myös se, että teos on ylittänyt kaikki seurakuntarajat ja ostajia on ollut kaikista kristillisistä piireistä. Eräässä Varsinais-Suomen seurakunnassa tuli eräs luterilainen rovasti, joka halusi ostaa viisi kommentaariraamattua.

 

Seurakuntavierailut jatkuvat edelleen. Tähän mennessä Haapala ja Rajamäki ovat vierailleet 177 seurakunnassa, pääosin helluntai-, vapaa- ja baptistiseurakunnissa. Lisäksi on ollut eri hengellisiä tapahtumia, raamattukouluja ja pienpiirejä, joissa teosta on päästy esittelemään.

 

Joillekin kommentaariraamatun hankinta on ollut suorastaan sijoitus tulevien sukupolvien elämään.

 

– Mieleenpainuva kokemus oli erään tilaisuuden jälkeen, kun iäkkäämpi täti tuli ja sanoi haluavansa hankkia viisi kommentaariraamattua lapsilleen. Hän halusi heille parhaan mahdollisen perinnön, Jumalan sanan, Rajamäki kertoo.

 

– Yhdessä saimme siunata tuon tilauksen lasten siunaukseksi.

 

 

Jokamiehen kommentaari

Vaikka teosta on myyty jo 4 200 kappaletta, ei Rajamäki itse ole saanut kuin yhden negatiivisen palautteen. Yhä uudelleen on tultu kiittämään, että teosta on odotettu innolla jo vuosia.

 

– Kiitollisuudella on todettu myös, että teos ei ole suunnattu vain teologian ammattilaisille, vaan sisältö on käytännönläheisyydessään tarkoittu jokaiselle meille, hän toteaa.

 

Evankelista Jimmy Huhtala Lapualta on myös saanut teoksen käsiinsä.

 

– Pidän kommentaariraamatusta siksi, että siinä syvällisetkin asiat on onnistuttu selittämään yksinkertaisesti ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Teos on mielestäni toteutettu hyvin D.L. Moodyn periaatteen linjoilla: ”Ei Raamattua ole annettu meille siksi, että tietomme lisääntyisi, vaan siksi, että elämämme muuttuisi.”

 

– Teos pakottaa nopean lukijankin etenemään hitaasti ja jokaiseen jakeeseen pysähtyen. Rami Kaakinen Kokkolasta on kokenut kommentaariraamatun innostavana ja saanut siitä oivallisen avun valmistellessaan puheita. Teoksesta löytää helposti taustatietoja tarvittavista raamatunkohdista.

 

 

Laajan kommentaariraamatun esittelykierrokset seurakunnissa jatkuvat edelleen. Se tarkoittaa uusia lukijoita kommentaarille ja monia matkakilometrejä kirjan esittelijöille.

 

 

Petri Mäkilä
8/2019

UutisetRakkauden teko voi olla sekin, että antaa palaverille aikaa hissimatkan verran.
PääkirjoitusLähes jokainen helluntailainen tunnistaa unelman herätyksestä ja kasvavista seurakunnista. Unelmissa suuri määrä ihmisiä ymmärtää ja vastaanottaa pelastuksen keskeisen sanoman ja seurakunnat kasvavat...
UutisetVuosien raamattuprojekti herättää tyytyväisyyttä niin kommentaariraamatun käännöstyöhön osallistuneissa kuin sen käyttäjissäkin.
UutisetIranilaisten kiinnostus kristillisyyttä kohtaan ei osoita hiipumisen merkkejä.
UutisetVain puolet Ison-Britannian aikuisväestöstä pitää evoluutioteoriaa totena, ilmeni kirjakustantamo Puffin Booksin teettämässä tuoreessa kyselyssä.

Kolmannes ei usko teori...
KolumniSuomessakin vietettiin tammikuussa vainojen uhrien muistopäivää. Päivä virallistettiin YK:ssa vuonna 2006, jolloin saksalaisten pahimpien tuhoamisleirien kuten Auschwitzin vapauttamisesta ol...
ArtikkelitTodellisen herätyksen keskeinen hedelmä on katumus. Karismaattisuutta koskevissa keskusteluissa sitä näkee harvoin.
ArtikkelitHelluntaiherätys Suomessa on koko satavuotisen historiansa ajan hakenut suhdettaan yhteiskuntaan. Mahtaako se nyt olla kohdallaan?

Helluntaiherätyksen alkuvuosien voimahahmo...
UutisetLahtelaisen Päiväkoti Pääskynpesän uudet toimitilat Humpulankadulla vihittiin käyttöön tammikuun lopulla. Päiväkoti on toiminut tiloissa jo viime syksystä saakka.

Pääsky...
UutisetMiestyön tärkeä tehtävä on vastata miesten kokemaan yksinäisyyteen.
PikavisiittiSkeittareiden kanssa voi kokea olevansa osa joukkoa, Jyrki Liukkonen sanoo.
MielipidePastori Heimo Enbuska kritisoi Ristin Voiton 4/2019 mielipidepalstalla kansainvälisen Healing Room -toiminnan perustajan Cal Piercen näkemystä, että ”kaikki sairaat ovat jo parannetut Jeesukse...
MielipideSuomessa ja muualla Euroopassa yleistyneen nuorten systemaattisen kaltoinkohtelun tarkoituksena ei ole pelkästään nuorten seksuaalinen hyväksikäyttö. Tarkoituksena on murtaa nuorten itsetunto j...
MuutLapset ovat nähneet asioihin täysillä heittäytyvän isän.
MuutKivun keskellä voi kohdata rakastavan Jumalan.
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!