Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 8.12.2020 14:36

Saalemin joulukalenterissa on keitetty riisipuuroa presidentin entisen kokin kanssa ja etsitty työntekijöitä ympäri kaupunkia

Kuvaukset presidentin entisen kokin Leo Lammen kanssa ovat olleet Rommy Yrjölän kohokohta Saalemin joulukalenterin kuvauksissa. Kuvakaappaus.– Ei mitään viimeisen päälle hiottua, vain luovaa hulluutta, nauraa Rommy Yrjölä kuvatessaan, miten idea seurakunnan videojoulukalenterista toteutettiin käytännössä Helsingin Saalem-seurakunnassa.
Idea sähköisestä kalenterista syntyi, kun Yrjölä mietti koko pitkää, kokoontumisrajoitusten varjostamaa koronavuotta.

Kalenterin luukuista paljastuu monenlaisia, interaktiivisiakin videoita. Viitosluukussa opetellaan keittämään täydellistä riisipuuroa presidenttejä palvelleen kokin Leo Lammen kanssa. Torstaina 3. joulukuuta Saalemin työntekijöitä oli puolestaan levittäytyneenä eri puolille Helsinkiä, ja kunkin kohdehenkilön ensimmäinen löytäjä sai palkinnon.

– Joku saattaa tuntea suorastaan epätoivoa, kun ei saa esimerkiksi tavata perhettä. Koen, että enemmän kuin koskaan koko elämäni aikana ihmiset etsivät jotakin. Haluamme tarjota yhteyden tunnetta ja myös rohkaista ihmisiä tekemään jotakin läheisten hyväksi, Rommy Yrjölä avaa erilaisen joulukalenterin taustoja.

Yrjölä on kokenut, että seurakunnan tehtävä koronakriisin keskellä ei ole ensisijaisesti huokailla sitä, että kunpa kriisi jo menisi ohi, vaan olla läsnä ihmisten elämässä ja tuoda toivoa.

– Vainotun alkuseurakunnan ihmisetkään eivät useinkaan voineet olla toistensa kanssa tekemisissä, mutta he tunsivat silti Jumalan rakkauden ja yhteyden toisiinsa.

Saalemin joulukalenteri .Jaa
Salon helluntaiseurakunnassa joulukuussa kahdesti noin 150 tarvitsijan ruokajono – korona mutkistanut jakelua
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!