Perjantai 5. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Laila, Leila
Julkaistu 18.1.2021 06:00

Rukouspäivä 18.1. aloittaa ekumeenisen rukousviikon – teemana "Pysykää minun rakkaudessani"

Kristittyjen ykseyden rukouspäivää vietetään 18. tammikuuta. Kuva: Priscilla du Preez / Unsplash

Kristittyjen ykseyden ekumeenista rukousviikkoa vietetään 18.–25. tammikuuta. Maanantai 18. tammikuuta on nimetty erityiseksi rukouspäiväksi.

 

Vuoden 2021 ekumeenisen rukousviikon teema on Johanneksen evankeliumin 15. luvusta nouseva ”Pysykää minun rakkaudessani, niin tuotatte paljon hedelmää”. Johanneksen evankeliumin jakeiden 15:5–9 lisäksi viikon muut raamatuntekstit ovat Ps. 1:1–3 ja Hepr. 13:20–21.

 

Tämän vuoden rukousviikon teeman valitsi sveitsiläinen Grandchampin luostariyhteisö, johon kuuluu nykyään 50 eri taustoista tullutta sisarta ja jonka elämän keskukseen on yhteisön perustamisesta 1930-luvulta asti kuulunut rukous kristittyjen yhteyden puolesta.

Suomessa on 1500-luvulta lähtien vietetty vuosittain valtion määräämiä rukouspäiviä. Kirkot ovat päättäneet rukouspäivistä vuodesta 2004 lähtien, mutta samasta vuodesta alkaen presidentti, aluksi Tarja Halonen ja sittemmin Sauli Niinistö, on allekirjoittanut rukouspäiväjulistuksen.

 

Niinistö kiittää rukouspäiväjulistuksessaan tämän vuoden teeman ajankohtaisuutta: ”Rukouspäivän teema rakkaudessa pysymisestä ja hedelmällisestä työstä on pandemian keskellä hyvin käytännönläheistä. – – Jokainen voi pitää lähipiiristään huolta. Oikealla hetkellä lausutut hyvät sanat kantavat arjen keskellä. – – Rukousviikko muistuttaa, että rakkaus ei näy vain puheissa, vaan teoissa. Vaikeina aikoina meidän sanamme ja tekomme punnitaan. Osallisuus on usein oman ja kanssaihmistemme vajavuuden kantamista.”

 

Monilla paikkakunnilla kristittyjen ykseyden rukousviikko näkyy kristittyjen yhteisinä rukoustapahtumina. Vuoden toinen ekumeeninen rukouspäivä sijoittuu ekumeeniselle vastuuviikolle ja on 24. lokakuuta.

 

 

Anna Vuorinen



Jaa
Help ry – kaksi vuosikymmentä helluntaiseurakuntien työntekijöiden asialla
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
Puolisoa etsivät niin nuoret kuin uudelleen avioituvat – ”Tinder-palvelussa yhä enemmän kristittyjä”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016






Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!