Tiistai 17. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Aili, Aila, Hildegard, Hildegerd
Julkaistu 24.3.2016 00:00

”Rukousaamiainen ymmärrettiin pääosin oikein”

Järjestyksessään toinen Kansallinen rukousaamiainen järjestettiin viime viikolla Helsingissä. Tapahtuma-areenana toimi kansainvälisen politiikan ja elinkeinoelämän tapaamisten näyttämönä tunnettu Hotelli Kalastajatorppa.

Tapahtumaa verhosi kansainväliseen tyyliin hienoinen salamyhkäisyys, mikä nostatti mediassa kysymyksiä. Osallistujalistaa ei julkaistu, eikä media saanut kaipaamiaan  puhereferaatteja. Joissain arvioissa rukousaamiaista luonnehdittiin elitistiseksi.

– On olemassa paljon tapahtumia, joissa kokoontuu yhteiskunnan merkittäviä vaikuttajia. Ei niitä väitetä heti elitismiksi. On harmillista, että jotkut kristitytkin lähtevät iltapäivälehtien kuoroon mukaan, pääkoordinaattori, kansanedustaja Antero Laukkanen (kd) sanoo.

Tärkeä arvofoorumi

Tapahtuman pääpuhujaksi muodostui varapuhemies Paula Risikko (kok) ulkoministeri  Timo Soinin (ps) joutuessa perumaan osallistumisensa. Mukana oli kaikkiaan 150 politiikan ja elinkeinoelämän vaikuttajaa.

– Toivoisin, että rukousaamiaisesta voisi muodostua yksi Suomen tärkeistä arvofoorumeista,
Antero Laukkanen sanoo. Kaikkiaan tapahtuman järjestelyissä on mukana  kolmisenkymmentä henkilöä. Suomen rukousaamiainen on osa kansainvälistä liikettä, joka toimii 70 maassa.


Anssi Tiittanen

Jaa
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!