Torstai 19. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Reija, Torborg
Julkaistu 21.4.2017 12:39

Romanijuhlat Alavudella

Kuoro koottiin paikalle saapuneista, ja johtajana toimi Rainer Roth.Perinteisiä romanijuhlia on kaivattu, ja Alavudella sellaisten järjestämisestä oli ollut näky jo pitkään. Jonkin kerran päivämääriä jo suunniteltiin aikaisemminkin, mutta ne eivät vain toteutuneet, ennen kuin Vilho Mäntyniemi lähti viemään asiaa tosissaan eteenpäin.

Ajankohdaksi ohjautui huhtikuun toinen viikonvaihde. Lauantain avajaiskokouksessa kajahti laulu He saapuvat juhlimaan. Juhlijoita tulikin eri puolilta runsaasti. Laskettiin, että romaneita oli yhdeksältätoista eri paikkakunnalta Suomesta, ja joitakin oli tullut Ruotsista asti.

Päivien sanoma painottui voimakkaasti pyhyyteen ja parannuksen tekoon. Monet palvelivat musiikissa soittaen ja laulaen. Juhlakuoro koottiin perinteisesti paikalle saapuneista, ja kuoroa johti Rainer Roth.

Tilaisuuksia leimasi spontaanius sekä musiikin että todistuspuheenvuorojen suhteen. Kuultiin runsaasti hienoja musiikkiesityksiä sekä koskettavia puheenvuoroja. Monet etsivät Herraa, ja useat tahtoivat uudistaa matkaliittonsa. Rukoiltiin myös monien sairaiden puolesta.

Keittiöllä palveltiin ahkerasti, jotta liki kolmesataa suuta sai syödäkseen. Sanaa julistivat  Pertti Mäkiranta, Viljo Koivisto, Mika Rantanen, Leif Lindeman ja Vilho Mäntyniemi.


Mika Rantanen

Jaa
Alkoholistista tulee peittelemisen mestari
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!