Torstai 2. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Maria, Mari, Maija, Meeri, Maaria, Marika, Maiju, Maikki, Kukka-Maaria, Maria, Marika, Maja, Maj, Mary
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Roba Cafe viimein auki

Kahvilapäällikkö Tarja Kärkkäinen leikkaa nauhan, ja juhlat voivat alkaa. Mukana avajaisjuhlissa oli lähetysseurakuntalaisten lisäksi osallistujia muun muassa yhteistyöyrityksistä ja alueen seurakunnista. Kuva: Anssi TiittanenTämä on meille ilon päivä, Lähetysseurakunnan hallituksen puheenjohtaja Veikko Runolinna sanoo juontonsa aluksi Roba Cafen  avajaisissa.

Eletään perjantaita 22. tammikuuta – iltaa, jota moni on odottanut. Lähetysseurakunnan vuosien unelma, oma kahvila-ravintola katutasossa,
ollaan virallisesti avaamassa juhlavissa merkeissä.

Ulkona kulkeva Iso Robertinkatu on talvisen kaunis; pakkaslumi on pysynyt maassa pääkaupunginkin kaduilla.

– Meillä on ollut mutkia matkassa, mutta nyt katsomme eteenpäin. Runolinna viittaa muutostöihin, joissa entinen kirpputorina ja varastona toiminut tila saatiin muutettua moderniksi ravintola- ja kokoontumistilaksi. Projektissa oli hankaluuksia lähes elokuvaksi asti.  Ilmastointipiippua on rakennettu, purettu ja siirretty ympäri sisäpihaa. Rahatkin ovat loppuneet kesken.

Lähetysseurakunta sai valtakunnallisella keräyksellä kymmeniä tuhansia euroja apua muilta helluntaiseurakunnilta. Viime vuonna pari testamenttilahjoitusta auttoivat projektin lopulta maaliin.

– Uskoa on koeteltu, toivo on ollut himmeä. Nyt se on muuttunut näkemiseksi, aiempi puheenjohtaja Jouko Komulainen kiteyttää
omassa puheenvuorossaan.

– Välillä nolotti soittaa jälleen kerran pankinjohtajalle.

Tänään johtaja Jukka Koskeli on mukana avajaisissa. Hän esittää onnittelulaulun itseään pianolla säestäen.

– Jos olisin tiennyt, että olet laulumiehiä, olisimme voineet aloittaa ne palaveritkin yhteislaululla, Komulainen vitsailee ja kahvilasali
hörähtää.

Kevyttä ruokaa

Idean uudesta tilasta junaili toteutusvaiheeseen aiempi pastori Markku Tuppurainen. Näkyvän, katutasolla toimivan paikan rakentaminen tuntui välttämättömältä.

– Valtaosa alueen ihmisistä ei tiennyt seurakunnasta mitään, Tuppurainen kertaa omassa puheenvuorossaan.

Nyt ovet kadulle ovat avoinna. Se, miten Lähetysseurakunta alkaa näkyä lounastaville ihmisille, ei ole vielä tiedossa.

Tammikuun alusta avoinna ollut lounaskahvila on jo saanut mukavasti asiakkaita. Kahvila keskittyy kevyempään ruokaan, kuten salaatteihin, jonka tarjonnasta on Iso Robertinkadulla ollut pulaa. Noutopöydässä on myös keittoja ja arkisempaa ruokaa.

Roba Cafe on auki viikon jokaisena päivänä. Arkisin iltaseitsemään, lauantaisin kymmeneen ja sunnuntaisin iltapäiväkolmeen.

Hymyilevä kahvilapäällikkö Tarja Kärkkäinen leikkaa nauhan, ja väki siirtyy pöytään. Kutsuvieraille iskee runsaudenpula – mitähän tässä nyt ottaisi.

Leivonnaisten ja suolaisten valloittaman pöydän päässä on Roba Cafe -kinuskikakku. Sitä ei raaskisi korkata.

Juhlissa puhuvat myös muun muassa rakennusmestari Raimo Huotelin ja arkkitehti Esa Suvanto, Saalem-seurakunnan pastori Mika Yrjölä sekä kansanedustaja Antero Laukkanen. Kanteletaiteilija Ida Elina esittää musiikkia.

”Mihin ketjuun kuulutte?”

Lähetysseurakunnan johtavan pastorin Petri Mäkilän mukaan Roba Cafe on käynnistetty varovaisin mutta toiveikkain ajatuksin.

– Mietimme tarkasti, miten seurakunta ja evankeliumi kahvilassa näkyvät, johtava pastori Petri Mäkilä sanoo.

Asiakaskunta muodostuu pikkuhiljaa. Moni kysyy, mihin ketjuun Roba Cafe kuuluu. Reaktioita on monenlaisia, kun asiakkaat kuulevat tulleensa itse asiassa seurakuntaan.

– Eräs mies kävi syömässä ja ilmoitti heti olevansa ateisti, kun kuuli seurakunnasta kahvilan taustalla. Hän on siitä eteenpäin käynyt kuitenkin kahvilassa usein koiransa kanssa.

Roba Cafen tarkoitus on olla kannattava.

– Kyllä meillä on tavoitteita. Nyt olemme päässeet päivämyynneissä noin puoleen. Pitopalvelu on isomman rahan lähde, jota pyrimme
kehittämään.

Vaikka keittiössä touhuaa ammattilaisia, kahvilatoiminnan pyörittämisessä seurakunta on Mäkilän mukaan rehellisesti amatööritoimija.

– Teemme tätä pala kerrallaan ja korjaamme virheitä matkalla. Nyt on joka tapauksessa hyvä fiilis.

www.robacafe.fi


Anssi Tiittanen

Jaa
Ennen puhuttiin liikaa, nyt asiasta vaietaan – Sanoma Jeesuksen paluusta tärkeä
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!