Ristin sanomaa jokaiseen seurakuntatalouteen – Kauhavan helluntaiseurakunta tavoittaa seurakuntalaiset myös Ristin Voiton avulla

RV:n tuplakansien teko ei ole osoittautunut ylettömän työlääksi urakaksi, pastori Jukka Rahkonen toteaa. Kuva: Janne Lahti

Loppuvuonna 2019 Kauhavan helluntaiseurakunta teki päätöksen Ristin Voiton tilaamisesta kerran kuussa jokaiseen seurakuntatalouteen. Päätöksessä oli jälkikäteen ajateltuna ”aikamoinen johdatus”, helluntaiseurakunnan pastori Jukka Rahkonen sanoo.

 

 

– Muutaman kuukauden päästä pamahti pandemia päälle, ja lehdelle tuli entistä tärkeämpi rooli seurakunnan jäsenhuollossa.

 

Kauhavan RV-tilauksessa on kyse niin sanotuista tuplakansista, eli kerran kuussa jokaiseen seurakuntatalouteen menee RV-lehti, jossa on neljän sivun verran seurakunnan kokoamaa materiaalia. Lisäsivuihin mahtuu esimerkiksi pääkirjoitus, seurakunnan yhteystietoja, tilisiirtolomake, pieniä uutisia ja seurakuntalaisten kirjoittamia runoja – mitä milloinkin mediatiimi saa koostettua.

 

– Tuplakansilla tiedotamme ja rohkaisemme, Jukka Rahkonen tiivistää.

 

Kauhavan helluntaiseurakunnan kuukausitiedotteessa merkittävä rooli on sponsorimainoksilla, joilla seurakunta saa katettua lehden tuotantokustannukset kokonaan.

 

– Lehdessämme on kymmenkunta ilmoituspaikkaa. Lehti taitetaan omin voimin, Jukka Rahkonen kertoo.

 

– Tuplakannet korvaavat aiemman ohjelmalehtisemme. Nyt seurakunnan terveiset menevät jäsenille kotiin asti Ristin Voiton ohessa.

 

Kauhavan aineiston kokoamisesta vastaa seurakunnan mediatiimi sekä vanhimmat ja työntekijät. Joka numeroon materiaalia tuottaa Jukka Rahkosen mukaan 5–7 henkilöä.

Aineiston on oltava kasassa paria viikkoa ennen lehden ilmestymistä.

 

– Se luo hyvällä tavalla pientä painetta suunnitella seurakunnan toimintaa eteenpäin, Rahkonen sanoo.

 

Perinteisellä medialla on Jukka Rahkosen havaintojen mukaan edelleen paikkansa seurakuntien viestinnässä.

 

– Kaikki, varsinkaan iäkkäät ihmiset, eivät käytä nettiä tai ole Facebookissa.

Seurakunnan tuottamasta materiaalista tehdään Kauhavalla myös irtopainoksia, joita jaetaan erityisesti seurakunnan kirpputorilla. Näin lehden avulla saavutetaan myös seurakunnan ulkopuolisia ihmisiä, ja seurakuntalaisten kasvot tulevat tutuiksi. Lehden sisällössä pitää ottaa huomioon, että lukijoina on muitakin kuin oman seurakunnan jäseniä.

 

– Seurakuntalaisille kerran kuussa postitse tuleva lehti tuplakansilla viestittää, että jokainen kuuluu porukkaan. Toivottavasti se luo omistajuuden tunnetta seurakuntaa kohtaan, pastori Rahkonen sanoo.

 

 

 

Lehdellä saavutetaan myös seurakunnan ulkopuolisia.
6/2021

PääkirjoitusMaailman valtakunnat ovat jatkuvassa muutostilassa. Vallanpitäjät vaihtuvat. Viimeisimpiä esimerkkejä ovat Myanmar ja Yhdysvallat. Pohjoismaisissa demokratioissa vallan vaihtumista ei juuri huomaa...
KolumniLuukas on kirjannut muistiin tapahtuman, joka korostaa rukoilemisen konkreettisuutta. Hän kertoo, että ”Jeesus oli eräässä paikassa rukoilemassa” ja ”kun hän oli lopettanut”, pyysi eräs opetuslaps...
UutisetKahdesti toistensa kanssa avioituneet Maija Latvala ja Antti Kulmala korostavat kuuntelevan kohtaamisen merkitystä.
UutisetXEE – Evankeliointi elämäntapana ry aloittaa kevääseen 2022 kestävän Varusta Suomi! -kiertueen, jolla järjestetään kristittyjä varustavia viikonloppukoulutuksia ympäri Suomea.

Ens...
MuutVanhan testamentin psalmit sisältävät paljon kiitospsalmeja, joissa juutalaiset kiittävät Jumalaa hänen antamastaan avusta kansakunnan vaikeissakin vaiheissa.
ArtikkelitMennyt vuosi synnyttää monissa meissä tuskastuneita ja epätoivoisiakin tunteita, kun rajoitukset ja peruuntumiset ovat haastaneet arkeamme. Aikamediassa löydämme menneestä vuodesta myös suurta kii...
UutisetKauhavalla seurakuntalaiset saavat kerran kuussa omaan postilaatikkoonsa Ristin Voiton ja sen mukana seurakunnan terveiset.
UutisetKorona-aika on heikentänyt kristillisten toimijoiden yhteyttä ihmisiin. Christian Conference Trustin (CCT) tutkimuksessa yli 160 tapahtumanjärjestäjää...
MuutAbbas tekee työtä farsia puhuvien parissa raamatunopetuksen, tuen ja ystävyyden kautta. Hormouz on yksi iranilaisista, jotka ovat löytäneet Suomessa elämäänsä uuden sisällön.
PikavisiittiSonja Havukainen on oppinut esikoiseltaan, ettei asioita kannata murehtia liikaa etukäteen.
UutisetJatkuva yhdessäolo, epidemiarajoitukset ja epätietoisuus tulevasta voivat kiristää sopuisankin avioparin välejä.
UutisetKiinassa viime vuosina yltynyt kristittyjen vaino heijastaa suoraan maan kommunistijohdon pelkoa vallan jakautumisesta, sanoo Open Doors -järjestön strategisen tutkimuksen johtaja Ron Boyd-Ma...
ArviotHenna ja Matti Halmevaara: Treffit – 52 tehtävää parisuhteen parhaaksi. Aikamedia 2019.
Sid. 154 s.

Henna ja Matti Halmetvaaran pieni, pirteän keltainen kirjanen tar...
UutisetSuomeen on avautunut ensimmäinen kristinuskon perusteita käsittelevä videopalvelusivusto, Janoinenlammas.fi. Jo ennen koronaa alkanut projekti pyrkii tekemään kristinuskoon ja Raamattuun...
”Juoksin läpi mustan savun” – Soile Harriksen kotitalossa tapahtui ihmishenkiä vaatinut tulipalo
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
Puolisoa etsivät niin nuoret kuin uudelleen avioituvat – ”Tinder-palvelussa yhä enemmän kristittyjä”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!