Sunnuntai 17. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Anton, Antto, Anttoni, Toni
Julkaistu 19.1.2017 00:00

Ristin maa -kiertue loikkasi Lappiin

Ristin maa -kiertueen Lapin osio huipentui Rovaniemen kirkkoon.Suomi 100 -juhlavuoden viralliseen ohjelmistoon kuuluva Jippii-kuorojen ja King’s Kids -ryhmien Ristin maa -kiertue jatkoi matkaa Turusta avajaiskonsertin jälkeen Pohjois-Lappiin.

Perjantai 6.1. lähestyi yhtä nopeasti kuin pakkanen kiristyi Ivalossa. Keskiviikkona pakkasta oli 33–37 astetta, mutta usko lauhempaan huomiseen oli vahva ja jopa säätiedotusten vahvistama.

Torstaiaamuna pakkasta oli enää 17 astetta. Niinpä Nurmijärveltä Ivaloon lentoteitse saapunut 15 hengen King’s Kids -ryhmä sai kokea Lapin olosuhteita kohtuullisessa määrin.

Torstain aikana ivalolaisia kutsuttiin konserttiin esittämällä Finlandia-hymni paikallisissa marketeissa ja jakamalla samalla käsikutsuja.

Nurmijärveläisten hartaana toiveena ja rukouksena oli ollut, että he voisivat nähdä revontulia. Ennusteiden mukaan luvassa oli kuitenkin pilvistä säätä koko viikonlopun ajaksi. Kun illalla kokoonnuttiin harjoittelemaan perjantain esityksiä, taivas oli yllättäen seljennyt. Harjoitukset jäivät osalta porukkaa vähiin, kun revontulet alkoivat hiljalleen vahvistua ja lopulta äityivät todella hienoiksi.

– Jumala vastasi tähänkin pyyntöön, paikalla olleet sanoivat.

Tuulinen konserttipäivä

Ivalon kirkossa pidettyyn konserttiin saapui nurmijärveläisten ja paikallisen Inarin Jippiikuoron lisäksi laulajia ja soittajia Rovaniemeltä ja Pelkosenniemeltä. Rovaniemen kuorolaisten ajomatkan Ivaloon teki jännittäväksi reilun 30 asteen pakkanen, joka oli ehtinyt väistyä vasta pohjoisimmasta Lapista.

Paukkupakkanen oli vaihtunut Ivalossa perjantaihin mennessä navakkaan ja puuskaiseen tuuleen. Kirkon pihalle suunnitellusta roihukujanteesta jouduttiin luopumaan, koska roihut sammuivat sitä mukaa, kun niitä saatiin syttymään. Konsertti onnistui kuitenkin erinomaisesti, ja monet paikallisen helluntaiseurakunnan jäsenet saapuivat paikalle mukaan kutsumiensa sukulaisten tai tuttavien kanssa.

Tuuli aiheutti pientä viivytystä vielä lauantaiaamuna, jolloin ensimmäinen Ivalosta Rovaniemelle lähtenyt auto oli odottanut lumiauraa tunnin verran kinokseen juuttuneena.

Sunnuntaina oli vuorossa konsertti Rovaniemen pääkirkossa. Ivalossa aiemmin todettu sään lauhtuminen toteutui myös täällä: konsertin aikaan lämpötila nousi jo nollan tuntumaan.

Rovaniemellä Jippii-kuoro oli kasvanut 20-henkiseksi, ja viimeisissä lauluissa mukaan tulleiden kemijärveläisten myötä laulajien määrä lähenteli jo kolmeakymmentä. Myös yleisöä oli paikalla runsaasti, ja moni ilmaisi halunsa lähteä seuraamaan Jeesusta.

Omin voiminkin onnistuu

Lapin aloituskonserttien käytännön toteutus sujui suurelta osin maakunnan omin voimin. Nurmijärven King’s Kidsien koreografiaryhmä toi upean panoksensa Etelä-Suomesta, mutta laulajien lisäksi kuoronjohtaja, tilaisuuden juontaja ja puhuja olivat lappilaisia.  Yhdeksänhenkisestä orkesterista vain yksi oli Lapin ulkopuolelta – Ecuadorista.

Isojakin projekteja voidaan siis toteuttaa, vaikka resurssit tuntuisivat vähäisiltä.

– Jippiimissio, King’s Kids ja Hyvä Sanoma ry ovat laatineet selkeän ja toimivan konseptin, johon on helppo lähteä mukaan kaikkialla Suomessa. Ja Jumala on meidän kanssamme, järjestäjät vakuuttavat.


Taneli Halonen

Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!