Maanantai 25. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Paavo, Pauli, Paavali, Paul
Julkaistu 20.2.2020 11:57

Retro-ryhmässä jo yli 4 000 jäsentä

1970- tai 1980-luvulla nuoruuttaan eläneiden helluntainuorten elokuun tapahtumaa varten luotu Facebook-sivusto on muutamassa viikossa innostanut täysin odottamattoman määrän ihmisiä keskustelemaan ja muistelemaan pääosin helluntailiikkeen parissa koettuja, niin mukavia kuin kipeitäkin, asioita.

 

– Tammikuun 21. päivänä loin sivuston, joka alkoi heti elämään omaa elämäänsä, ja siitä muodostui nopeasti pohdiskeleva, jopa terapeuttinen foorumi, kertoo sivuston isä Paavo Rauskanen.

 

Kaikki alkoi viime syksynä, kun Leevi Launonen ehdotti Ison Kirjan kurssisihteeri Tiina Arvolalle, että Iso Kirja järjestäisi valtakunnalliset nostalgiafestarit, johon 1970- ja -80-luvulla nuoruuttaan elänyt helluntaisukupolvi kutsuttaisiin mukaan. Arvola ja IK-opisto suostuivat asiaan, ja nyt 1.–2. elokuuta järjestettävän Retro-tapahtuman suunnittelut ovat täydessä vauhdissa.

 

Tapahtumaan on tulossa monia tuon ajan suosikkibändejä, muusikoita, puhujia ja vaikuttajia kohtaamaan toisiaan ja muistelemaan nuoruuden kokemuksia. Tapahtumassa pyritään myös tarkastelemaan rehellisesti ja avoimesti helluntaliikkeen noiden vuosikymmenten kulttuuria, sen heikkouksia ja vahvuuksia.

 

– Toivottavasti mukaan tulee myös niitä entisiä nuoria, jotka ovat vieraantuneet seurakuntayhteydestä, ja saamme kuulla heidänkin ääntään ja kokemustaan, toivoo Leevi Launonen.

 

Retro-tapahtumasta ja ilmiöstä laajemmin RV-lehden numerossa 14.

 

 

Lisätietoja tapahtumasta: Tiina Arvola, , p. 040 732 1884.

 

 

Petri MäkiläJaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!