Tiistai 7. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Klaus, Launo, Klas, Klaus
Julkaistu 16.6.2017 12:24

Renkailla liikkuva evankelista

Gospelrekka palvelee tänäkin kesänä musiikin ystäviä eri puolilla Suomea.

Kymmenisen vuotta sitten Kihniöllä asuva Olavi Hirviniemi näki Ristin Voitossa ilmoituksen myynnissä olevasta gospelrekasta.

 

 

– Mietittyäni asiaa ostin rekan evankeliointityötä varten. Se tuntui oikealta ratkaisulta, ja sydämessäni oli rauha, Hirviniemi sanoo.

 

Gospelrekasta avautuu lava, jolla voi esiintyä esimerkiksi laulajia, soittajia tai puhujia. Lavan lisäksi varusteisiin kuuluvat muun muassa kosketinsoittimet, rummut, bassovahvistin, valot sekä ulkoilmatilaisuuksiin vaadittavat äänentoistolaitteet.

 

– Suomessa ei todennäköisesti ole toista vastaavanlaista rekkaa. Se on rakennettu sitä varten, että sillä julistetaan evankeliumia kujilla ja aitovierillä.

 

 

Yhteyttä toreilla ja tien päällä

Gospelrekka tekee vuosittain 15–20 keikkaa kesän ollessa kiireisintä aikaa. Keikkamatkoilla Olavi Hirviniemen apuna on yleensä kaksi muutakin miestä.

 

– Tällaisen ison rekan pyörittämisestä koituu jonkin verran kustannuksia. Hyvä keino on järjestää evankelioiva ulkoilmatilaisuus yhdessä useamman seurakunnan kanssa. Tapahtuman organisointi jää seurakunnille, ja me tuomme lavan, äänentoiston ja miksaajat.

 

 

Gospelrekan kylkeen on maalattu kuva Jeesuksesta ja maapallosta, ja toisella puolella rekkaa komeilee Nooan arkki.

 

– Maalaukset herättävät huomiota ja puhuttelevat ihmisiä todella paljon. Minun mielestäni evankeliumia ei saa julistaa anteeksipyydellen, vaan se pitää tapahtua näyttävästi, Hirviniemi toteaa.

 

– Kun kasaamme tai puramme gospelrekan lavaa, ympärillemme kerääntyy usein ihmisiä juttelemaan. He kyselevät, mitä rekan maalaukset tarkoittavat ja mitä rekalla tapahtuu. On ollut hyviä keskusteluja, ja ihmiset ovat olleet avoimella ja positiivisella mielellä.

 

Gospelrekka rakentaa yhteyttä myös tien päällä.

 

– Vetoauton yläpuolella lukee isoilla kirjaimilla gospelrekka. Usein, kun uskovaisia tulee vastaan henkilöautoilla, he tervehtivät käsi pystyssä. On mukava huomata, että on samanhenkisiä matkassa.

 

 

 

Säät suosivat gospelrekkaa

Gospelrekka kuuluu Juhannuskonferenssin vakiovarustukseen ja palvelee konferenssiyleisöä tänäkin kesänä.

 

 

– Toivottavasti kelit suosivat. On ihmeellistä, kuinka isot sadealueet ovat usein kiertäneet rekkatapahtumat, sillä harvoin on ollut oikein kunnon sateita. Sellainen siunaus on ollut tässä hommassa.

 

– Itse en ehdi paljoakaan osallistua Juhannuskonferenssin kokouksiin, koska aikani kuluu rekalla. Me miksaamme puheet ja musiikit erikseen yleisölle ja esiintyjille, ja minä hoidan esiintyjien miksauksen.

 

Olavi Hirviniemi on saanut gospelrekastaan kannustavaa palautetta, mutta on kohdannut kutsumuksessaan myös haasteita.

 

– Olen tehnyt tätä rekkahommaa oman toimeni ohessa, ja se on välillä raskasta. Kerran väsyneenä kipuilin sen kanssa, että olenko Jumalan tahdossa vai omalla tielläni. Sitten eräs ihminen tuli sanomaan, että Jumala on antanut minulle hienon palvelutehtävän. Se oli merkittävä rohkaisu.

 

Gospelrekkamies unelmoi siitä, että hän saisi tulevaisuudessa päätoimisesti palvella seurakuntia rekan kanssa.

 

– Minulla on sellainen toive, että gospelrekalla mennään ja julistetaan vielä todella paljon. Toivottavasti tämä homma on tällä hetkellä valmistautumista tulevaan, Hirviniemi uskoo.

 

 

Heli MarkkunenJaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!