Lauantai 31. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Artturi, Arto, Arttu, Artur
Julkaistu 15.9.2020 08:56

Raju uutinen tehtaan sulkemisesta haastaa Jämsän helluntaiseurakunnan

Metsäyhtiö UPM:n Kaipolan tehdas on ollut Suomen viimeinen sanomalehtipaperin valmistaja. Tehdas aiotaan sulkea tämän vuoden loppuun mennessä. (Veikko Harjula)

Jämsän helluntaiseurakunnalla on edessään haastava aika, kun UPM aikoo lakkauttaa Kaipolan paperitehtaan vuoden loppuun mennessä. UPM on Jämsän seudulla merkittävimpiä työnantajia. Niinpä uutinen Kaipolan paperitehtaan lakkauttamisesta iski suoraan paikkakuntalaisten palleaan.

 

Jotakin muutosta oli osattu odottaa, ei kuitenkaan mitään näin rajua.

 

– Uusi tilanne herättää kysymyksiä ja luo turvattomuuden tunnetta, sanoo Jämsän helluntaiseurakunnan vanhimmiston puheenjohtaja Arto Pylvänäinen.

 

– Seurakuntana haluamme tarjota ihmisille paikan, jossa he voivat levätä ja tuntea olevansa turvassa. Tahtotilamme on olla läsnä jämsäläisten arjessa näinä henkisen ahdingon aikoina ja tarjota vahvaa, Jumalan sanalle rakentuvaa elämän pohjaa, joka kestää eikä horju muutoksienkaan keskellä.

 

 

Jämsän helluntaiseurakunnan jäsenistä monella on vuosien mittaan ollut työpaikka Kaipolan paperitehtaalla. Uutinen oli kova isku myös heille, joita se ei suoraan koskettanut. Jämsän kaupunginjohtaja Hanna Helaste arvioikin välilliset kerrannaisvaikutukset moninkertaisiksi irtisanottavien määrään nähden.

 

– Muutos on uhka. Mutta se on myös mahdollisuus, kiteyttää seurakuntaa pitkään palvellut pastori Jussi Heikkilä.


Heikkilä näkee elämän ennen kaikkea liikkeenä eteenpäin, jolloin muutokset kuuluvat elämään.

 

– Samoin kuin vesi virtaa Jämsänjoessa – ja se virtaa silloinkin, kun siinä on jääkuori – tulee meidän olla liikkeellä.

 

Jussi Heikkilä myöntää kuitenkin, että Kaipolan paperitehtaan lakkautus laittaa jämsäläiset suoraan toisenlaiseen tunneilmastoon.

 

– Näinä aikoina moni jämsäläinen rukoilee salaa.

 

 

Jussi ja Marja Heikkilä ovat palvelleet seurakuntaa 11 vuotta, ja jo keväällä he ilmoittivat siirtyvänsä Voikkaalle. Elokuun lopulla vietettiin pidetyn työntekijäpariskunnan lähtöjuhlaa, jossa Jussi Heikkilä kannusti seurakuntaa pitämään rohkeasti evankeliumia esillä.

 

– Olkaa rohkeasti ja avoimesti kristittyjä. Kehukaa Jeesusta. Kertokaa ja jakakaa kokemuksianne. Niitä ei kukaan voi kiistää, Heikkilä totesi.

 

Myös miehensä rinnalla omalta osaltaan vahvasti seurakunnassa toiminut Marja Heikkilä rohkaisi suuntaamaan uuteen.

 

– Olkaa rohkeita ja luottavaisia. Menneeseen ei pidä jäädä, hän kehotti ja toivoi, että jämsäläisillä olisi tulevaisuuteen kurkottava ote.

 

Vaikka Heikkilöiden lähtö jättää seurakuntaan aukon ja tehtaan sulkeminen haastaa olemaan tiiviisti läsnä paikkakunnan elämässä juuri nyt, Jumala tekee uutta. Haikeista tunnelmista huolimatta vanhimmiston puheissa kuvastuu tulevaisuus ja toivo: Ovet ovat auki. Työ jatkuu.

 

 

Aino HarjulaJaa
Rauhan Majatalo kutsuu hiljentymään
Kutsumuksena lähetystyö – Tedderit pääsivät pitkän odotuksen jälkeen lähtemään Etiopiaan  
Åström konsertoi platinalevyn merkeissä
Ihmissuhdeongelmiin haetaan apua 
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!