Keskiviikko 20. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Henna, Henni, Henriikka
Julkaistu 14.4.2016 00:00

Raamattunäyttely keskellä Tiranaa

Evankeliset kristityt eivät ole aiemmin järjestäneet raamattunäyttelyä. Sen saaminen Historiallisen Kansallismuseon sivusaliin on suorastaan ihme, Enri Nase totesi. Kuva: Eero KetolaAlbanian pääkaupungin sydämessä, Historiallisessa Kansallismuseossa, tehdään historiaa.

– Tämä on ensimmäinen kerta maamme historiassa, kun saamme kertoa Raamatusta ja sen keskeisimmästä sanomasta Tiranan ytimessä, kertoo raamattunäyttelyn puuhamies Enri Nase.

Tiranassa sijaitsevassa Historiallisessa Kansallismuseossa on suuria näyttelyosastoja, joissa on esillä alueen historiaa. Vuosien saatossa näyttelyesineistöä on muunneltu vallassa olevien käsitysten ja ajatusten mukaan. Enver Hoxhan aikana jopa uskonnon yksityinen harjoittaminen kiellettiin Albaniassa. Museossa pidettiin näytteillä Raamattua osoituksena, että ateismi on voittanut uskovat.

Kiinnosti monen ikäisiä

Näyttelytilassa hyörii runsaasti kaikenikäisiä ihmisiä. Näyttelyssä on tietoa Raamatun tapahtumista; esillä on esimerkiksi kiinalaisia kirjaimia, jotka puhuvat vedenpaisumuksesta, ja vuorten huipulta löydettyjä fossiileja. Näyttely kertoo myös Jeesuksen elämästä, ristin työstä ja ylösnousemuksesta.

Suuri osa näyttelystä kertoo albaniankielisestä Raamatusta ja samalla albanian kielen asemasta.

Tiranan evankelisten seurakuntien jäsenet ovat tuoneet ystäviään ja sukulaisiaan tutustumaan näyttelyyn. Moni vieras ei ole koskaan kuullut Raamatun historiasta Albaniassa tai sen merkityksestä ihmisille.


Eero Ketola

Jaa
Kansainvälisen järjestön evankelistaohjelmassa opiskeleva Matias Toivainen: ”Missio-evankelioinnissakin voidaan saavuttaa uusia alueita”
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!