Tiistai 31. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Irma, Irmeli
Julkaistu 14.4.2016 00:00

Raamattunäyttely keskellä Tiranaa

Evankeliset kristityt eivät ole aiemmin järjestäneet raamattunäyttelyä. Sen saaminen Historiallisen Kansallismuseon sivusaliin on suorastaan ihme, Enri Nase totesi. Kuva: Eero KetolaAlbanian pääkaupungin sydämessä, Historiallisessa Kansallismuseossa, tehdään historiaa.

– Tämä on ensimmäinen kerta maamme historiassa, kun saamme kertoa Raamatusta ja sen keskeisimmästä sanomasta Tiranan ytimessä, kertoo raamattunäyttelyn puuhamies Enri Nase.

Tiranassa sijaitsevassa Historiallisessa Kansallismuseossa on suuria näyttelyosastoja, joissa on esillä alueen historiaa. Vuosien saatossa näyttelyesineistöä on muunneltu vallassa olevien käsitysten ja ajatusten mukaan. Enver Hoxhan aikana jopa uskonnon yksityinen harjoittaminen kiellettiin Albaniassa. Museossa pidettiin näytteillä Raamattua osoituksena, että ateismi on voittanut uskovat.

Kiinnosti monen ikäisiä

Näyttelytilassa hyörii runsaasti kaikenikäisiä ihmisiä. Näyttelyssä on tietoa Raamatun tapahtumista; esillä on esimerkiksi kiinalaisia kirjaimia, jotka puhuvat vedenpaisumuksesta, ja vuorten huipulta löydettyjä fossiileja. Näyttely kertoo myös Jeesuksen elämästä, ristin työstä ja ylösnousemuksesta.

Suuri osa näyttelystä kertoo albaniankielisestä Raamatusta ja samalla albanian kielen asemasta.

Tiranan evankelisten seurakuntien jäsenet ovat tuoneet ystäviään ja sukulaisiaan tutustumaan näyttelyyn. Moni vieras ei ole koskaan kuullut Raamatun historiasta Albaniassa tai sen merkityksestä ihmisille.


Eero Ketola

Jaa
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
Ensin tutkintapyyntö pamfletista, nyt radio-ohjelmasta – molemmat tutkintapyynnöt ovat saman henkilön tekemiä, kertoo Päivi Räsänen.
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!