Lauantai 6. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Tarmo
Julkaistu 17.6.2015 21:33

"Pyhän Hengen tehtävä on kirkastaa Kristusta"

Pyhä Henki tuo taivaallisen ulottuvuuden seurakunnan elämään, Jarmo Makkonen sanoi. Kuva: Anna LehtinenHistorian seitsemäskymmenes Juhannuskonferenssi aloitettiin aurinkoisessa mutta viileähkössä säässä Keuruun Isossa Kirjassa.

 

45 vuotta pastorina toiminut ja Tampereen helluntaiseurakuntaa aikanaan palvellut seurakunnanjohtaja Jarmo Makkonen avasi konferenssin teeman, Pyhän Hengen, merkitystä uskovan elämässä.

 

– Jumalan Pyhän Hengen ensisijainen tehtävä ei ole helpottaa kipua tai ahdistusta vaan kirkastaa Kristusta. Tuskin olisin uskossa, jos tätä Pyhän Hengen puolta ei olisi olemassa. Pyhä Henki jakaa meille Kristuksen salaisuutta, vanhurskauden asemaa, johon Jumala on meidät asettanut. Emme tarvitse muita ihmeitä, kun tämä yksi on meille selvä.

 

Makkonen korosti pelastuksen olevan täysin Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen työtä. Olemme itsessämme täysin avuttomia pelastumaan.

 

– Isä lohkaisi sinut maailman kalliosta ja antoi lahjaksi pojalleen Jeesukselle. Rohkenetko pitää totena tätä: "Hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään"? Makkonen kysyi lainaten Roomalaiskirjeen luvun 10 jaetta 14.

 

Sunnuntaihin kestävä Juhannuskonferenssi kokoaa yhteensä noin 30 000 juhlavierasta Keski-Suomeen. Avajaiskokoukseen toi tervehdyksensä Euroopan Helluntaiyhteisön lähetysjaoston PEM:in johtokunnan jäsen Imre Pinter Unkarista. Hän kiitti suomalaista lähetysintoa, joka on tuonut Jumalan sanaa myös hänen kotimaahansa.

 

Avajaisjuhlan juonsi Jämsän helluntaiseurakunnan pastori Jussi Heikkilä, ja musiikissa kuultiin Jämsän helluntaiseurakunnan musiikkivoimia sekä Mira Kunnasluotoa.

 

 

Anna LehtinenJaa
Syyrian seurakunnat nousevat sodan raunioista – kirkon johtaja: Epätoivossa olen oppinut, että Herramme toteuttaa jumalallista tarkoitustaan
Help ry – kaksi vuosikymmentä helluntaiseurakuntien työntekijöiden asialla
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!