Pohjanmaan mediamissio käynnistyi räväkästi

Pohjalaiset ovat lähteneet yli 70 seurakunnan voimin Mahdollisuus Muutokseen -missioon eri kaupungeissa. Seinäjoen avausillassa helluntaiseurakunnan pastoreiden Markku Tuppuraisen (vas.) ja Jaska Huttusen (oik.) kanssa kirkkoherra Jukka Salo (2. vas.), vapaaseurakunnan pastori Ari Urhonen ja adventtikirkon pastori Pentti Heikkinen iloitsivat seurakuntien yhteydestä evankeliumin asialla. Kuva: Jesse Koponen

Mahdollisuus Muutokseen -mediamissi­oita on Suo­messa järjes­tetty vuodesta 2010 alkaen. Suo­men maakunnat on käyty läpi jo melko hyvällä otannalla, nyt me­neillään on ”raamattuvyöhyk­keen” eli Etelä- ja Keski-Pohjan­maan missio.

 

– Kyllä pohjalaisilla on ihan oma aktiivinen otteensa, IRR-TV:n missiokoordinaattori Essi Viljanen sanoo.

 

– Ei ole ollut seurakunnissa sel­lainen olo, että ihmisiä täytyisi jo­tenkin erityisesti innostaa mu­kaan.

 

Viljasen mukaan Pohjanmaalla on ilahduttanut erityisesti se, että seurakunnilla tuntuu olevan vah­va ajatusvalmius alueen asukkai­den luo menemisestä.

 

– Ei oleteta, että ihmiset tulevat seurakuntiin, vaan mennään itse keskelle elämää arkeen.

 

 

190 000 kirjaa

Missio käynnistyi eri puolilla maakuntia eri kaupungeissa ava­jaisjuhlilla, joita järjestettiin seu­rakunnissa ja myös julkisissa ti­loissa, kuten kauppakeskuksissa.

 

Seinäjoella keskiviikkona pu­hui Lapuan pastori ja missiokas­vo Jimmy Huhtala, joka kertoi omassa missiotarinassaan us­koontulostaan ja kasvamisestaan isäksi.

 

Vaasassa missio avattiin kaup­pakeskus Rewell Centerissä. Mu­kana oli muun muassa liikunnan­ohjaaja Marika Ketola, joka myös oli antanut oman parantumistari­nansa missiokirjaan.

 

Elämäsi mahdollisuus -kirja jae­taan kaikkiin missioalueen ta-louksiin, joihin mainospostin saa jakaa. Kaikkiaan jaetaan 190 000 kirjaa. Aiempien missioiden tavoin tapahtuman ajan toimii myös mis­siopuhelin, johon kiinnostuneet voivat soittaa saadakseen lisätie­toa uskosta tai keskustelutukea.

 

 

Raamattu yhdistää

Seinäjoella mission myötä star­tattiin myös yhteiskristillinen raa­mattumaraton. Avausviikon ym­pärivuorokautisen lukuprojektin tehtävänä oli yhdistää paikallisia kristittyjä ja ylläpitää hengellistä valmiustilaa mission taustalla.

 

– Vanhan ja Uuden testamentin taitoskohdassa lukijoiksi sattuivat iäkäs ja nuori lukija. Tilanteessa oli profeetallinen ilmapiiri, pastori Markku Tuppurainen kuvailee.

 

Muutenkin kokemus Raamatun lukemisesta kuukauden kestävän mission alkumetrien taustalla on ollut voimaannuttava kokemus. Moni on kyynelehtinyt penkissä pyhän kirjan sanoja kuunnelles­saan.

 

Missiossa on koettu nyt samaa kuin aiempina kertoina: se lisää seurakuntien välistä yhteyttä.

 

– Jo valmisteluvaiheessa kristi­tyt eri seurakunnista tuntuvat löy­tävän toisensa uudella tavalla, Essi Viljanen kuvailee.

 

 

Anssi Tiittanen
11/2018

Miten onUskonnollisten toimijoiden ja etenkin vapaakristillisten seurakuntien toiminta vastaanottokeskuksissa on ollut ongelmal­lista, uutisoi Helsingin Sanomat 4. maalis­kuuta.
...
UutisetMatti Pesonen ymmärsi jo ennen uskoontuloaan musiikin olevan Jumalan lahja. Takana on nyt 40 vuotta taiteilijanuraa.
PääkirjoitusMonissa johtajuuskoulutuksissa on väitetty, että jos haluamme työstämme erilaisia tuloksia kuin olemme saaneet, meidän täy­tyy tehdä jotakin eri tavalla kuin olemme tehneet.
...
UutisetRaamattumaraton rullasi julistavan mission pohjavärinänä.
Uutiset”Good morning”, kaikuu joka per­jantaiaamu Alajärven helluntai­seurakunnan Arvokas Kids -ker­hossa eli tuttavallisemmin enkku­kerhossa. Reilun vuoden toiminut, avointa varhaiskasvatusta tarj...
UutisetJoissain luterilaisen kirkon seu­rakunnissa on haettu säästöjä pi­tämällä vähäisellä käytöllä olevat kirkot talvella lämmittämättömi­nä. Asiasta uutisoi Yle.

Etenkin su...
UutisetSatakunnassa viritettiin seurakuntien yhteistä lähetysnäkyä.
UutisetProfessori ja vaativan eri­tyistason psykoterapeutti Hei­di McKendrick on perehtynyt Jumalan nimissä tapahtuvaan hengellisen vaikutusvallan vää­rinkäyttöön ja sitä koskeviin tutkimuksiin...
UutisetFida kumppaneineen auttaa Udaipurin slummeja, joissa on paljon romaneja mutta ei kristillisyyden häivääkään.
UutisetSekä alun perin kristittyjen että kristityiksi kääntyneiden maahan­muuttajien tilanne Ruotsissa on haastava, uutisoi Christiantoday. com. Haastetta tuottaa pääosin äärimuslimien heihin kohdi...
UutisetPohjoiskorealainen Kyung-ja kuuli Jumalasta ensimmäistä ker­taa kiduttajaltaan. Hän oli paennut Kiinaan, mutta tuli pidätetyksi pa­latessaan Pohjois-Koreaan.

Kuulusteli...
MuutPekka Simojoen laulut ovat yllättävän monelle suomalaiselle henkilö­kohtainen kosketuspin­ta hengellisiin asioihin. Simojoki tunnetaan edelleen tuotteliaana lauluntekijänä ja ahke­rana muus...
Kolumni”Kylläpä kilikattaa”, oli ukillani tapana tuumata, kun mummo antoi palautetta reippaaseen sävyyn. Naisen äänioikeus ja mieli­piteen vapaus on vallinnut Suomessa jo niin kauan, että se on lä­...
UutisetRistin Voitto lähti katsomaan, mitä länsinaapurimme suomenkielisille helluntailaisille kuuluu.
MuutOli elokuu 1970, kun Sinä, Raili Orvokki Parpala, ilmestyit kuin Taivaan lahjana elämääni. Vanhempam­me olivat sopineet, että saatua­si työpaikan Turusta muuttaisit meille hetkeksi asumaan...
ArtikkelitPerheiden hyvinvointi on ollut keskeinen osa romanilähetysjär­jestö Elämä ja Valo ry:n toimin­taa koko sen yli 50-vuotisen his­torian ajan. Aikoinaan Suomen eri paikkakuntia kierrettiin yh­d...
Raamatun äärelläJumalan sana on elävän uskon ja kristillisyyden kes­tävä perusta.

Kristittyinä mei­dän on tärkeä tietää, mihin us­komme. Aivan yhtä tärkeää on myös ymmärtää, minkä per...
PikavisiittiPoliitikon puoliso ei rentoudu politiikan äärellä.
MuutMielensäpahoittajista ja Jee­suksesta kynäilee Petri Me­renlahti (Sana.fi 1.3.).

Helppoa Jeesuksella ei ole. Se mitä hän sanoo, ei vastaa odo­tuksia. –– Johanneksen eva...
MielipideRuotsista kuuluu taas kummia. Mi­täpä muutakaan voi sanoa luki­essaan uutisia Ruotsin evankelis-luterilaisen kir­kon viime vuoden lopulla hyväk­symästä uudesta ohjeistuksesta. Tulevana hellu...
MielipideOlen kärsinyt vaikeasta psyykki­sestä sairaudesta 34 vuotta. Tämä aika on ollut henkistä helvettiä, varsinkin ensimmäiset vuosi­kymmenet.

Vuosikausien kokeilujen jäl­ke...
MielipideOlen viime aikoina miettinyt seu­rakuntien ja herätysliikkeiden ponnistuksia ja yrityksiä löytää menestystä ja herätystä. Itse olen samojen kysymysten edessä.

Ajallemme...
MielipideJumalanpalvelusten tärkein ja olennaisin osa on Sanan julista­minen. Saarnan ydinkysymys on, miten se on valmistettu.

Aito, sydämestä lähtevä saar­na koskettaa. Kun puh...
MuutIsot lumihiutaleet laskeutuvat Helsingin Näkinkujalle, kun puhumme Saalem-seurakunnan lämpiössä lähetystyöstä Mika Yrjölän kanssa.
MuistolleIsämme Kaarlo Joel Ikonen sai kotiinkutsun 22.2.2018 kello kol­me aamuyöllä. Pitkäaikaisen sai­rauden uuvuttamana hän nukkui ikilepoon 82-vuotiaana.

Kaarlo Joel Ikonen...
MuutBenja Rothin kutsumuksena on vaikuttaa musiikin taustajoukoissa. Nykyään hän luotsaa uutta Freidiba Boodos -yhtyettä.
Yhdysvalloissa korona toi kokoussurffailua ja seurakunnasta etääntymistä – tutkimuksen mukaan nettijumalanpalveluksiin osallistumisessa näkyy selvä ikäryhmien välinen ero
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!