Tiistai 26. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Joonatan
Julkaistu 9.3.2018 15:19

Pohjanmaan mediamissio käynnistyi räväkästi

Pohjalaiset ovat lähteneet yli 70 seurakunnan voimin Mahdollisuus Muutokseen -missioon eri kaupungeissa. Seinäjoen avausillassa helluntaiseurakunnan pastoreiden Markku Tuppuraisen (vas.) ja Jaska Huttusen (oik.) kanssa kirkkoherra Jukka Salo (2. vas.), vapaaseurakunnan pastori Ari Urhonen ja adventtikirkon pastori Pentti Heikkinen iloitsivat seurakuntien yhteydestä evankeliumin asialla. Kuva: Jesse Koponen

Mahdollisuus Muutokseen -mediamissi­oita on Suo­messa järjes­tetty vuodesta 2010 alkaen. Suo­men maakunnat on käyty läpi jo melko hyvällä otannalla, nyt me­neillään on ”raamattuvyöhyk­keen” eli Etelä- ja Keski-Pohjan­maan missio.

 

– Kyllä pohjalaisilla on ihan oma aktiivinen otteensa, IRR-TV:n missiokoordinaattori Essi Viljanen sanoo.

 

– Ei ole ollut seurakunnissa sel­lainen olo, että ihmisiä täytyisi jo­tenkin erityisesti innostaa mu­kaan.

 

Viljasen mukaan Pohjanmaalla on ilahduttanut erityisesti se, että seurakunnilla tuntuu olevan vah­va ajatusvalmius alueen asukkai­den luo menemisestä.

 

– Ei oleteta, että ihmiset tulevat seurakuntiin, vaan mennään itse keskelle elämää arkeen.

 

 

190 000 kirjaa

Missio käynnistyi eri puolilla maakuntia eri kaupungeissa ava­jaisjuhlilla, joita järjestettiin seu­rakunnissa ja myös julkisissa ti­loissa, kuten kauppakeskuksissa.

 

Seinäjoella keskiviikkona pu­hui Lapuan pastori ja missiokas­vo Jimmy Huhtala, joka kertoi omassa missiotarinassaan us­koontulostaan ja kasvamisestaan isäksi.

 

Vaasassa missio avattiin kaup­pakeskus Rewell Centerissä. Mu­kana oli muun muassa liikunnan­ohjaaja Marika Ketola, joka myös oli antanut oman parantumistari­nansa missiokirjaan.

 

Elämäsi mahdollisuus -kirja jae­taan kaikkiin missioalueen ta-louksiin, joihin mainospostin saa jakaa. Kaikkiaan jaetaan 190 000 kirjaa. Aiempien missioiden tavoin tapahtuman ajan toimii myös mis­siopuhelin, johon kiinnostuneet voivat soittaa saadakseen lisätie­toa uskosta tai keskustelutukea.

 

 

Raamattu yhdistää

Seinäjoella mission myötä star­tattiin myös yhteiskristillinen raa­mattumaraton. Avausviikon ym­pärivuorokautisen lukuprojektin tehtävänä oli yhdistää paikallisia kristittyjä ja ylläpitää hengellistä valmiustilaa mission taustalla.

 

– Vanhan ja Uuden testamentin taitoskohdassa lukijoiksi sattuivat iäkäs ja nuori lukija. Tilanteessa oli profeetallinen ilmapiiri, pastori Markku Tuppurainen kuvailee.

 

Muutenkin kokemus Raamatun lukemisesta kuukauden kestävän mission alkumetrien taustalla on ollut voimaannuttava kokemus. Moni on kyynelehtinyt penkissä pyhän kirjan sanoja kuunnelles­saan.

 

Missiossa on koettu nyt samaa kuin aiempina kertoina: se lisää seurakuntien välistä yhteyttä.

 

– Jo valmisteluvaiheessa kristi­tyt eri seurakunnista tuntuvat löy­tävän toisensa uudella tavalla, Essi Viljanen kuvailee.

 

 

Anssi TiittanenJaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!