Torstai 25. helmikuuta.
Nimipäivää viettää Tuija, Tuire
Julkaistu 9.6.2016 00:00

Pipliaseuran vuosijuhlilla uutisia idästä

Lähi-Itä on Suomen Pipliaseuran tämän vuoden teemamaa, mikä näkyi myös seuran vuosijuhlilla Hyvinkäällä 21.–22. toukokuuta.

Tapahtumaan oli kutsuttu luterilaisen Hyvän Paimenen seurakunnan kirkkoherra Samer Azar Jordaniasta sekä Palestiinan Pipliaseuran viestintäjohtaja Simon K. Azazian Itä-Jerusalemista.

Monikansallinen juhla

Raamattutapahtuma keskittyi tällä kertaa Hyvinkään kirkkoon.

Aamupäivän toritapahtumassa syötiin hernekeittoa harmonikkamusiikin säestyksellä ja naurettiin Tarinateatteri Kumben esityksille, jotka toivat esiin ennakkoluuloja.

Emerituspiispa Juha Pihkala veti kirkon täyteen luennoidessaan kolmiyhteisestä Jumalasta islamin näkökulmasta. Islamin mukaan Jumala ei voi tulla ihmiseksi, mutta hän on lähettänyt profeettoja, joista tärkein ennen Muhammedia oli Jeesus.

Hyvinkään seurakunnan kirkkoteatteri Beta esitti Hyvinkääsalissa reformaation juhlavuotta ennakoiden näytelmän Lutherista. Illan Tuomasmessussa Diandra esitti gospelia ja Simon K. Azazianin arabiaksi laulama Isä meidän -rukous kosketti kuulijoita. Messuvieraina oli  kolmisenkymmentä turvapaikanhakijaa kahdesta lähialueen vastaanottokeskuksesta.

Monet paenneet ääriryhmiä

Samer Azar ja Simon K. Azazian kertoivat ajankohtaisia kuulumisia Lähi-idästä.

Jordaniaan on saapunut lähes kaksi miljoonaa pakolaista Syyriasta ja Irakista, ja joukossa on vainottuja kristittyjä.

– Heille annettiin kolme vaihtoehtoa: kääntyä islamiin, maksaa suuria ylimääräisiä veroja tai jättää omaisuutensa ja muuttaa pois maasta. He maksoivat kalliin hinnan, mutta he eivät halunneet myydä uskoaan, sanoi Azar.

Hän kertoi edustavansa Lähiidän kristittyjä ja muslimeja, jotka yhdessä yrittävät rakentaa rauhaa. Jordanian Pipliaseura jakaa Raamattuja ja edistää niiden käyttöä alueella, jossa pelkona on kristittyjen määrän väheneminen.

Simon K. Azazianin kotiseudulla Palestiinassa 98 prosenttia väestöstä on muslimeja ja kristittyjä on vain prosentti. Hänen mukaansa kristittyjen ja muslimien rinnakkaiselon sujuminen on tärkeää etenkin lasten tulevaisuuden kannalta.

– Palestiinan haasteena on kolmio, jonka eri puolilla ovat 68-vuotias Israelin valtio, korruptoitunut Palestiinan hallinto ja ääri-islam. Jos me lopetamme rakastamisen, saatana on voittanut. Jos me rakastamme, pimeys väistyy.

Azazian kehotti kuulijoita rukoilemaan alueensa ihmisten puolesta.


Tuija Numminen

Jaa
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
Puolisoa etsivät niin nuoret kuin uudelleen avioituvat – ”Tinder-palvelussa yhä enemmän kristittyjä”
Helluntaiseurakuntien jäsenmäärä pienimmillään 25 vuoteen – vuosittainen kastettujen määrä pudonnut alle puoleen takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!