Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 14.12.2020 10:33

Piispainkokous pui kirkon suhdetta partioon – taustalla muun muassa partiolupauksen muuttaminen neutraalimmaksi

Myös kristillset laulut voivat yhä soida partiossa. Kuva vuoden 2016 Roihu-leiriltä. Kuva: Joel Forsman

Suomen Partiolaisten uudistaessa partiolupausta siitä poistettiin viittaus Jumalaan. Partion pitkäaikainen kumppani, evankelis-luterilainen kirkko, reagoi muutokseen piispainkokouksen lausunnolla joulukuun alussa.

 

Lausunnossa piispainkokous ”toivoo, ettei peruskirjauudistus johda partion etääntymiseen kirkoista ja seurakuntien toiminnasta”. 

 

Kirkon ja partion tämänhetkinen yhteistyösopimus on voimassa vuoden loppuun saakka. Uusi sopimus on luonnosvaiheessa. 

 

– Piispainkokous pitää sopimusluonnoksessa hyvänä positiivisen uskonnonvapauden korostamista sekä sitä, että Suomen partiolaiset sitoutuu tarjoamaan jäsenilleen heidän katsomuksensa mukaista tunnustuksellista uskontokasvatusta, tiedotteessa todettiin. 

 

– Tärkeää on huolehtia, että positiivinen uskonnonvapaus mahdollistaa kristittyjen partiolaisten hengellisen kasvamisen ja oman katsomuksen vahvistumisen partiotoiminnassa samalla, kun se avaa oven käydä syvempään dialogiin toisin uskovien kanssa, lausunnossa todetaan.

 

Partio tarvitsee kirkkoa kumppanina erityisesti katsomuskasvatuksen tukena, kuten tähänkin asti, partioneuvoston puheenjohtaja Pauli Engblom totesi Suomen Partiolaisten uutisessa aiheesta.

 

Kirkko on partiolle tärkeä työn mahdollistaja. Jopa 80 prosentissa suomalaisista lippukunnista se toimii taustayhteisönä. Hengellinen työ on pitänyt sisällään muun muassa hartauksia ja gospelkonsertteja.

 

Partio totesi vuonna 2019, että ”lupauksen Jumala-sana on osoittautunut partioon liittymistä estäväksi, koska se tulkitaan tarkoittavan ainoastaan kristinuskon Jumalaa”. Jaa
Salon helluntaiseurakunnassa joulukuussa kahdesti noin 150 tarvitsijan ruokajono – korona mutkistanut jakelua
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!