Phil Cooke: Sosiaalinen media on voimakas ase

-Facebook on väkiluvultaan maailman suurin valtio. Kuka siellä on lähetystyöntekijänä? Cooke kysyi. Kuva: Ruut Ahonen

”Sosiaalinen media on syytä alkaa ottaa tosissaan. Se on paljon voimakkaampi ase kuin kristityt ymmärtävät”, mediaguru Phil Cooke korosti Helsingin Saalemin Mediapäivässä 3. huhtikuuta.

 

Cooke on kansainvälisesti tunnettu mediakonsultti ja elokuvantekijä, joka on tuottanut mediaa yli 60 maahan ja tehnyt menestyneitä kristillisiä tv-ohjelmia. Kirjoissaan, somessa ja podcasteissaan hän varustaa kristittyjä vaikuttamaan nykyaikaan median kautta.

 

– Sinulla on kahdeksan sekuntia aikaa kertoa viestisi. –– Huomio on uusi valuuttamme. –– Kerro tarina. –– Puhu oikeaa kieltä, hän tykitti noin 70 mediatoimijalle ja seurakuntien edustajalle. Pitkään Hollywoodissa operoinut Cooke painotti, että ”kikatkaan” eivät tuo hengellistä muutosta, vaan se, että kristityillä on läheinen suhde Raamattuun.

 

 

Alkajaisiksi esittelyvideo?

Kaustisen helluntaiseurakunnassa nuoriso- ja mediatyötä tekevä Joonas Rajala piti Mediapäivää antoisana.

 

– Todella tykkäsin. Se vastasi moneen vaikeaan asiaan, kuten siihen, miksi toiset onnistuvat ja toiset epäonnistuvat.

 

Mediapäivä vahvisti myös ideoita, joita Rajala jo toteuttaa. Cooke korosti esimerkiksi seurakuntien nettisivujen ja videon merkitystä. Rajala on ajanut sitä, että seurakunnilla olisi www-sivuillaan esittelyvideo.

 

– Kun ihmiset tulevat kotisivuille, he näkisivät sitä kautta, mimmoista siellä on. Millaiset tilat, mimmoiset ihmiset. Vähän ehkä jotain haastattelua, että miksi käyt.

 

Vaikka Phil Cooke matkustaa paljon, käynti Pohjoismaissa oli hänelle ensimmäinen.

 

 

Ruut Ahonen
15/2019

UutisetVlogeissa painavia kysymyksiä voi lähestyä rennossa ilmapiirissä.
PääkirjoitusRukoileminen maan johtajien ja esivallan puolesta on arvokasta ja kristityille annettu tehtävä. Myös tulevien eduskuntavaalien puolesta on hyvä rukoilla. Tämän lisäksi jokaiselle kristitylle on...
UutisetVenäjän Helluntai- ja Baptistiunionien tärkeimmät teologiset seminaarit eivät saa enää ottaa sisään uusia opiskelijoita, Forum 18 uutisoi.

Molemmat seminaarit ovat olleet...
KolumniHelluntaiherätys on taitekohdassa. Kun vuoden 2017 jäsentilastot näyttivät, että liikkeemme koko oli pienentynyt viidellä henkilöllä, evankelistat peräänkuuluttivat, emmekö olisi voineet jot...
Raamatun äärelläYmmärrys Pyhän Hengen persoonasta ja toiminnasta uudestisyntyneessä ihmisessä muodostavat ehkä tunnetuimman ja keskeisimmän helluntaiteologisen korostuksen.
ArtikkelitKevät on ihanaa aikaa. Meille romaneille yksi kevään merkki on kansainvälinen romanien kansallispäivä 8. huhtikuuta. Päivän viettoon liittyy monenlaisia tunnelmia.

Erääss...
PikavisiittiRistin Voitto päätti etsiä Suomen itäisimpänä asuvan helluntailaisen. Löytyi aviopari Veikko ja Marja Sissonen.
MielipideKiitän Petri Mäkilää erinomaisesta todistuspuheenvuorostaan Ristin Voiton äskettäisessä pääkirjoituksessa (RV 12/2019). Myös Lukijalta-palstalla oli tästä samasta asiasta rehellinen, hyvä kann...
MielipideViime vuosien aikana olen suureksi murheekseni havainnut, että vaikka maamme ja kansamme elää jatkuvasti syvenevässä moraalisessa pimeydessä, seurakunnissamme ei tätä tunnuta havaitsevan. Tar...
MuutBible journaling yhdistää Raamatun lukemisen ja askartelemisen, kun rohkaiseva
teksti kirjoitetaan kauniisti paperille ja koristellaan.
UutisetKiinassa on jo enemmän kristittyjä kuin kommunistipuolueen jäseniä.
Uutiset”Sosiaalinen media on syytä alkaa ottaa tosissaan. Se on paljon voimakkaampi ase kuin kristityt ymmärtävät”, mediaguru Phil Cooke korosti Helsingin Saalemin Mediapäivässä 3. huhtikuuta.

...
Ronin kymmenen vuotta Jeesuksen seuraajana
Aitona eteenpäin raamattuun nojaten
Ameena auttaa naisia turvaan
”Pidetään heikoimmista huolta jatkossakin”
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!