Maanantai 6. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Esa, Esaias, Halvar
Julkaistu 15.2.2018 09:53

Petri Mäkilä Aikamedian lehtien päätoimittajaksi

Vahvan mediaosaamisen lisäksi Petri Mäkilä tunnetaan helluntailiikkeessä tasapainoisena Sanan ja Hengen miehenä. Kuva: Anssi Tiittanen

Aikamedia Oy on valinnut Petri Mäkilän, 50, uudeksi lehtien vastaavaksi päätoimittajaksi. Seinäjoella kasvanut ja Helsingissä pitkään asunut Petri Mäkilä on koulutukseltaan yo-merkonomi ja teologian maisteri. Uudessa tehtävässään hän toimii Ristin Voitto -lehden ja verkkomedian päätoimittajana sekä vastaa Jees-, Hyvä Sanoma-, Verso-, Paimen Plus- ja Kultalyhde-lehtien toimitustyöstä. Vastaavana päätoimittajana hän edustaa lehtitoimitusta myös Aikamedian johtoryhmässä.

 

Mäkilä aloittaa tehtävässä kesäkuun aikana. Päätoimittajana vuodesta 2005 lähtien toiminut Leevi Launonen jää eläkkeelle syyskuun alussa.

 

 

Helluntailiikkeen kasvatti

Helluntaipastorin poikana Petri Mäkilän juuret ovat vahvasti helluntailiikkeessä. Myös Mäkilän opinnot liittyvät läheisesti herätysliikkeen teologiaan. Hänen Helsingin yliopistoon tekemänsä pro gradu -työ käsittelee klassisen helluntailaisuuden ihmiskäsitystä. Vuonna 2012 käynnistyneen teologian väitöskirjatyön aiheena on helluntailainen hermeneutiikka.

 

Mäkilä on palvellut aiemmin Helsingin Lähetysseurakunnan johtavana pastorina. Nykyisin hän toimii Helsingin Kontulassa sijaitsevan Metrokappelin oto-pastorina.

Mäkilä on myös Suomen Helluntaikirkon hallituksen jäsen.

 

 

Monipuolinen kokemustausta

Petri Mäkilällä on laaja-alainen kokemus kristillisestä mediatyöstä. Hän siirtyy Aikamediaan Patmos Lähetyssäätiöstä, jossa hän on palvellut kaikkiaan 17 vuotta toimittajana ja lähetyspastorina vastuualueinaan opetus- ja mediatyö. Mäkilä on julkaissut kaksi kirjaa, lukuisia artikkeleita ja blogikirjoituksia sekä toimittanut satoja radio- ja tv-ohjelmia eri medioihin.

 

Ammatillista kokemusta Mäkilä on hankkinut 1990-luvulla myös Logos Raamattukoulun opetustoiminnasta vastaavana rehtorina, Elävä Sana -seurakunnan pastorina ja Näky-konferenssien pääorganisaattorina. Lisäksi hän on toiminut jatkuvasti oman toimensa ohella helluntaiseurakuntien opetus- ja julistustehtävissä.

 

Mäkilällä on laaja yhteistyöverkosto ja useita kristilliseen toimintaan liittyviä luottamustehtäviä. Tämän vuoden alussa hänet muun muassa valittiin Suomen Evankelisen Allianssin hallituksen puheenjohtajaksi.

 


”Medialla hyvä mahdollisuus vaikuttaa”

– Patmos Lähetyssäätiö on antanut minulle 17 vuoden aikana hienon näköalapaikan ja mahdollisuuden perehtyä laajasti kristilliseen kenttään, Petri Mäkilä sanoo.

 

– Vuosien myötä sydämessäni on vahvistunut kuitenkin unelma siitä, että voisin joskus palvella tavalla tai toisella Suomen helluntailiikettä, joka on oma kasvuyhteisöni.

 

Mäkilä kertoo, että Lähetysseurakunnan pastorina toimiessa toive helluntailiikkeen palvelemisesta vahvistui. Päätöksen uuden tehtävän vastaanottamisesta hän sanoo tehneensä huolella harkiten ja neuvonantajiaan kuunnellen.

 

– Aikamedian lehdet ja sähköiset kanavat tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden peilata kristillisen kentän tapahtumia sekä rohkaista uskovia tavoittelemaan sitä hyvää, mitä Jumala haluaa vielä antaa meille täällä Suomessa. Mielestäni median tärkeä tehtävä on myös luoda yhtenäisyyttä maamme helluntaikenttään, jota monet hajottavat tekijät pyrkivät haastamaan, Mäkilä visioi.

 

Hänen mukaansa Aikamedian lehdillä on edelleen oma vahva paikkansa helluntailiikkeen toiminnassa.

 

– Uuden sukupolven tavoittamiseen tarvitaan yhä enemmän myös mobiilia viestintää, uusi päätoimittaja painottaa.

 

 

 

Leevi Launonen

 Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!