Tiistai 7. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Allan, Ahvo, Allan
Julkaistu 26.5.2016 00:00

”Perinteinen helluntaiteologi” Ruotsin helluntailiikkeen johtoon

Västeråsin helluntaiseurakunnan johtava pastori Daniel Alm, 44, on valittu Ruotsin helluntaiseurakuntien kattojärjestön Pingst – fria församlingar i samverkanin (PFFS) johtoon.

Asiasta päätettiin yhteisön vuosikokouksessa toissa viikolla. Valinta oli odotettu, sillä hän oli asiaa valmistelleen nimityskomitean ykkösehdokas.

Nimityskomitea perusteli Almin sopivuutta muun muassa hänen johtajuus- ja  kommunikaatiotaidoillaan sekä teologisella asiantuntemuksellaan. PFFS:n apulaisjohtajana toimineella Almilla on myös vahva näky uusien seurakuntien perustamisesta.

– Almia on sanottu klassiseksi helluntaiteologiksi, joka pitää kiinni tutuista arvoista. Jos hänet valitaan, helluntailainen teologia ainakin tulee varmasti näkymään hänen aikanaan, Tukholman suomenkielisen Filadelfia-seurakunnan johtava pastori Timo Hakkarainen arvioi alkuvuodesta Paimen Plus -lehdessä.

– Alm puhuu myös erittäin lämpimästi uusien seurakuntien perustamisen välttämättömyydestä. Tehtävä vapautui, kun edellinen johtaja Pelle Hörnmark ilmoitti, ettei pyri seuraavalle nelivuotiskaudelle.

Suomeen Almilla on kontakteja ainakin suomenruotsalaisiin helluntaiseurakuntiin. Ruotsin helluntailiikkeeseen kuuluu noin 450 seurakuntaa ja niihin noin 85 000 kastettua jäsentä.

Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!