Keskiviikko 20. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Henna, Henni, Henriikka
Julkaistu 3.3.2016 00:00

Perhearvot ortodoksien piispainkokouksen aiheena

Perinteiseen perheinstituutioon kohdistuva paine näkyy ensi kesänä järjestettävän harvinaisen ortodoksisen kirkolliskokouksen asialistalla.

Kaikkien eri ortodoksikirkkojen piispoja odotetaan kesäkuussa Kreikkaan  yleisortodoksiseen synodiin, ja yksi kokouksessa tarkasteltavista aiheista on ”avioliiton sakramentti ja sen esteet”. Asia ilmenee kokouksen valmistelevasta dokumentista.

Edellinen, tulevaan tapahtumaan verrattavissa oleva kirkonjohtajien kokoontuminen järjestettiin 1870-luvulla.

Valmisteluasiakirjassa toistetaan ortodoksisten kirkkojen perinteinen kanta, jonka mukaan miehen ja naisen avioliitto on kirkon näkökulmasta pyhä, keskeinen ja selvä oppi. Viime vuosikymmeninä yleistyneitä muita yhteiselämän muotoja pidetään uhkana ortodoksisille kristityille, sillä niillä on negatiivisia vaikutuksia paitsi yhteiskunnalle ennen kaikkea aviopareille ja lapsille, toteaa dokumentin sisältöä esittelevä Kotimaa24-uutissivusto.

Dokumentin mukaan perinteisestä miehen ja naisen avioliitosta poikkeaviin suhteisiin ryhtyviä kirkon jäseniä olisi ohjattava pastoraalisesti, jotta he tulisivat todelliseen katumukseen ja kirkon siunaamaan rakkauteen, Kotimaa24 referoi asiakirjan sisältöä.

Muita kokouksen asialistalle valittuja aiheita ovat muun muassa kirkon tehtävä tämän ajan  maailmassa sekä ortodoksien suhteet muihin kristillisiin kirkkoihin ja yhteisöihin. Asioista monet ovat sellaisia, että niistä ei ole koskaan aiemmin laadittu ortodoksikirkkojen yhteistä kirjallista linjausta.

Jaa
Kansainvälisen järjestön evankelistaohjelmassa opiskeleva Matias Toivainen: ”Missio-evankelioinnissakin voidaan saavuttaa uusia alueita”
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!