Maanantai 23. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Mielikki, Tekla
Julkaistu 7.7.2016 07:00

”Perehdy seurakuntasi historiaan”

Seurakunnan historian tunteminen auttaa suunnittelemaan tulevaa, amerikkalainen yliopistomies ja kotiseurakuntansa maallikkoaktiivi Bruce Keisling toteaa Christianity Todayn haastattelussa.

– Kun tulet osaksi paikallista seurakuntaa, tulet osaksi perhettä. Oletpa uusi jäsen tai vanhempi pastori, kykyäsi rakastaa ja palvella hyvin seurakunnassa auttaa se, että tiedät jotakin sen historiasta, Keisling toteaa.

Hänen mukaansa jokaisella seurakunnalla on sille ominaiset uskomukset ja käytännöt, joita laajempi kirkkohistoriallinen kertomus on muovannut. Sekä tämän laajemman kertomuksen että seurakunnan oman kertomuksen tuntemus auttaa kehittämään uskoa ja elämää.

– Seurakunnan tämänhetkisiin ja tuleviin ratkaisuihin vaikuttavat omalta osaltaan monet aiemmat päätökset. Niiden ja niihin vaikuttaneiden olosuhteiden ymmärtäminen antavat eväitä tulevaisuuden suunnitteluun, Keisling sanoo.

Seurakunnan historiikkeihin tutustumisen lisäksi hän kehottaa tutustumaan yhteisön pitkäaikaisiin jäseniin.

– Samalla heidän jututtamisensa on tapa osoittaa rakkautta ja kiinnostusta heitä kohtaan.

Myös yleinen paikallishistorian tuntemus auttaa hahmottamaan seurakunnan vaiheita ja ymmärtämään ratkaisujen taustalla vaikuttavia tekijöitä.

Jaa
”Jokaisella on vastuu yhteyden rakentamisessa”
Alkoholistista tulee peittelemisen mestari
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!