Maanantai 27. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Viljo
Julkaistu 4.1.2019 11:41

Peltienkeli jatkaa kauppakeskuskierrosta

Daniel ja Sophie Barnes tutustuivat lähetyslentämiseen yhdessä Hannele-mummunsa kanssa Mäntässä.

Lähetyslentojärjestö MAFin operaatioissa Afrikassa 20 vuotta palvellut Cessna 206 -lentokone kiertää ympäri Suomea paikoissa, missä mahdollisimman moni voi tutustua siihen ja nykyisin tehtä­vään avustuslentotoimintaan.

 

Syksyllä tämä ”Peltienkeliksi” ti­tuleerattu koneyksilö oli näytteil­lä Ideaparkissa Lempäälässä, ja tammikuun lopulla matka jatkuu kauppakeskus Seppään Jyväsky­lään. Väliaikana kone on ollut näh­tävillä Mäntän seudun koulutus­keskuksen tiloissa.

 

Vuonna 1966 valmistunut kone toimi Kansainvälisen lähetyslen­tojärjestön Mission Aviation Fel­lowshipin (MAF) palveluksessa Af­rikassa parikymmentä vuotta. Sen jälkeen MAF kotiutti koneen aluk­si Englantiin ja lahjoitti sen myö­hemmin Suomeen lähetyslentä­jien koulutuskäyttöön. Suomessa kone sai tunnuksekseen OH-MAF.

 

Koulutustoiminnan lisäksi ko­netta käytettiin erilaisissa lähetys- ja ilmailutapahtumissa, joissa sillä lennätettiin yleisöä ja kerättiin va­roja lähetyslentotyön hyväksi.

 

Vuonna 2006 Peltienkeli pois­tettiin aktiivikäytöstä ja lahjoitet­tiin Suomen Ilmailumuseon ko­koelmiin. Kun Suomen Lähetys­lentäjät vuonna 2016 täytti 40 vuotta, konevanhus palautui sen omistukseen ja lähti kiertämään maata tehden tunnetuksi ilmailun historiaa ja kehitysmaissa tehtävää avustuslentotyötä.

 

 

 

 

Paavo Rauskanen, Heikki SalmelaJaa
Viestikapulan vaihtajat
Intialaiset kiittävät lähetyssaarnaajia
”Kulttuurierot tuovat  tuplasti ongelmia ja hyvää”
Sairaalapappi on läsnä ilon ja kaipauksen hetkellä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!