Maanantai 25. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Paavo, Pauli, Paavali, Paul
Julkaistu 26.1.2017 00:00

Pastorin raskausblogi kerää lukijoita

Lapuan helluntaiseurakunnan pastori Jimmy Huhtala alkoi vuodenvaihteessa kirjoittaa blogia esikoisensa odotuksesta. Siunatussa tilassa – Raskaana olevan isän hormonipäiväkirja löysi yleisönsä nopeasti.

Huhtala kertoo aloittaneensa blogin hetken mielijohteesta ja arvelleen sen kiinnostavan lähinnä tuttuja. Nyt sivua on luettu jo yli 90 000 kertaa. Huhtalaa on haastateltu aiheesta  Ilkka-lehteen, ja Marja Hintikka Live -ohjelma jakoi blogin Facebook-sivullaan.

Paljon palautetta

Huhtala kirjoittaa raskaudesta pilke silmäkulmassa. Suurin lukijapiikki osuu kuitenkin kohtaan, jossa hän poikkeaa humoristisesta linjasta. Hän kertoo elämästään ennen uskoontuloa: ”Toivoa kunnon isäksi tulemisesta ei juuri ollut, kun monen mielestä ei ollut ainesta edes kunnon ihmiseksi.”

Uskoontulo muutti kaiken, mutta Huhtala ja hänen vaimonsa kärsivät lapsettomuudesta kahdeksan vuoden ajan.

Huhtala kuvaa blogissaan, miltä tuntui odottaa ja pettyä yhä uudestaan, vastata puolituttujen ajattelemattomiin kysymyksiin lapsisuunnitelmista ja kohdata rukouspalvelussa samassa tilanteessa olevia seurakuntalaisia.

Paras palaute on tullut lukijoilta, jotka kärsivät tai ovat jossain vaiheessa elämäänsä kärsineet lapsettomuudesta ja kokeneet olevansa yksin asian kanssa.

– He ovat kiitelleet siitä, että olen sanoittanut tuntoja, joita he ovat itsekin käyneet läpi, ja tuonut asiaa julki näin avoimesti. Myös ne palautteet ovat olleet tärkeitä, joissa sellaiset ihmiset, joille lapset ovat tulleet kuin tilauksesta, ovat kertoneet ymmärtäneensä, miten kiitollinen saa olla, kun on ne meluavat ja sotkevat lapset siinä jaloissa, Huhtala sanoo.

– Olen kyllä tykännyt niistäkin palautteista, joissa on hämmästelty, että pastori voi olla hauska.


Säde Loponen

Jaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!