Sunnuntai 29. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Joonas, Jouni, Joni, Joona, Jonne, Jonni
Julkaistu 2.2.2017 00:00

Pastoriksi Savon sydämeen

Waltteri ja Hanna Haapala toivotettiin tulojuhlassa lastensa Noelin, Nelman ja Wenlan kanssa tervetulleeksi Siilinjärvelle. Kuva: Markus AittolaSiilinjärven helluntaiseurakunnassa vietettiin 15. tammikuuta uuden pastorin tulojuhlaa, kun seurakunta otti lämpimästi vastaan Waltteri ja Hanna Haapalan sekä heidän kolme lastaan. Seurakunnassa oli rukoiltu jo puolen vuoden ajan uutta työntekijää Unkariin lähetystyöhön siirtyneiden Tarja ja Kari Honkasen tilalle.

– Usein varsinkin nuoret työntekijät saattavat kokea, että suurempaan seurakuntaan siirtyminen on luontevasti Jumalan tahto. Itselleni tuli kuitenkin ajatus, että voisiko Jumala johdattaa laajojen mittasuhteiden sijaan minua syvemmälle uskonelämässäni ja julistustyössäni, pohti muuton motiiveja kahdeksan vuotta Helsingin Saalem-seurakuntaa palvellut Waltteri Haapala.

– Lapsiperheenä koemme myös luontevammaksi asumisen pienellä paikkakunnalla.

Seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Teemu Matilainen luonnehti tulojuhlassa uutta pastoria lämpimin sanoin:

– Saimme Siilinjärvelle näkemyksellisen, välittävän, ihmisläheisen, palavan ja rukoilevan paimenen.

Saarnaajaperheessä kasvaminen on antanut Waltteri Haapalalle kokemuksellista ymmärrystä seurakuntatyöhön. Hän kertoikin saaneensa parhaat teologiset oppinsa isältään Onni Haapalalta saunan lauteilla.


Juhani Happonen

Jaa
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
Ensin tutkintapyyntö pamfletista, nyt radio-ohjelmasta – molemmat tutkintapyynnöt ovat saman henkilön tekemiä, kertoo Päivi Räsänen.
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!