Sunnuntai 5. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Irene, Irina, Ira, Iro, Irene
Julkaistu 24.11.2016 00:00

Parraskuu rohkaisee miehiä kasvuun

Anne Savolainen puhumassa Parraskuu-liikkeen miesten Rise Up -viikonlopussa 2013.Yhteys, aitous, taistelutoveruus ja täysi miehuus. Näihin kiteytyy keskisuomalaisten miesten ideoima Parraskuu, joka on menossa nyt viidettä kertaa.

– Vuonna 2011 syntyi ajatus pitää miesten kuukausi, jolloin kasvatetaan partaa ja etsitään Jumalaa yhdessä, kertoo Mikko Vario.

Siinä missä kansainvälisessä Movemberissa kasvatetaan marraskuussa viikset miesten terveyden edistämiseksi, Parraskuun tavoite on vahvistaa ja varustaa kaikenikäisiä miehiä niiksi miehiksi, joiksi Jumala on heidät tarkoittanut. Mukana onkin ollut niin lukiolaisia kuin eläkeikää lähestyviä.

– Joskus on pidetty miesten viikonloppuja, tänä syksynä on ollut yhteistä rukousta, kaksi saunailtaa ja perinteinen omaishoitajien palvelupäivä Jyväskylässä. Ajatus on suuntautua itsestä ulospäin.

Yhteiskristilliseen Parraskuuhun osallistuu useita seurakuntia, tänä vuonna Jyväskylän vapaa- ja helluntaiseurakunnat, Vaajakosken baptistiseurakunta ja Missio Church.

Mikko Varion mukaan Parraskuussa miehet ovat jakaneet ja tunnustaneet taakkojaan, toimineet yhdessä ja saaneet kimmokkeita hengelliseen kasvuun. Hänestä olisikin hienoa, jos Parraskuun idea leviäisi eri puolille Suomea.

– Miehille ei ole niin paljon hyvää toimintaa ja sitä tarvittaisiin, hän uskoo.

parraskuu.fi


Ruut Ahonen


Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!