Maanantai 18. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Eetu, Edvard
Julkaistu 21.9.2018 13:05
Tukea IK-opistolle

Parkanossa tempaistiin elokeräyksen merkeissä

Elokeräyslounas oli parkanolaisten yhteinen ponnistus. Samalla innolla kerättiin tukea IK-opistolle ja kohdattiin ihmisiä myös seurakunnan ulkopuolelta. Kuva: Sauli TakalaIK-opiston syyslukukausi on jälleen alkanut elokuun puolivälissä. Keuruulle ha­keutui noin 80 opiskelijaa.

 

Helteisen kesän jälkeen syk­syn säät ovat alkaneet viiletä, ja meneillään on sadonkorjuuai­ka. Luonnonvarakeskus arvioi heinäkuun lopulla satonäkymi­en olevan heikot: kuivan ja kuuman kesän seurauksena on odo­tettavissa tämän vuosituhan­nen pienin viljasato ja jo kolmas peräkkäinen huono viljavuosi.

 

IK-opiston hyväksi toteute­taan jälleen perinteinen elokerä­ys, mutta sille ei ole syytä asettaa nyt suuria odotuksia. Elokeräys­alueet ovat myös vuosien mit­taan myös vähentyneet. Eloa ke­rätään enää lähinnä Keski-Suo­messa, Pohjanmaalla, Kainuussa ja Pohjois-Satakunnassa.

 

 

Tapa kohdata paikkakuntalaisia

Parkanon Helluntaitemppe­lillä tempaistiin sadonkorjuu­lounaan merkeissä. Idea syntyi melko nopeasti muutamien am­mattihenkilöiden mielissä. Pää­tettiin koota tiimi, johon jokainen seurakuntalainen olisi ter­vetullut.

 

– Lähdimme toteuttamaan elokeräystä nollabudjetilla, kaik­ki tehtiin talkoilla, seurakunnan aktiivi Armi Takala kertoo.

 

Kun sunnuntai 16. syyskuuta saapui, olivat pöydät täynnä uu­den satokauden herkullisia tuot­teita. Monipuolinen lounas oli taitavasti ja kauniisti aseteltu. Juhlavieraita oli noin 150.

 

– Puheensorinasta päätellen tunnelma oli kotoinen.

 

Taustalla soittivat Pohjan­maan reippaat Sela-gospelyhty­een miehet. - Monille ensiker­talaisille saattoi tilanne olla yl­lättäväkin. Herkullista ruokaa helluntaitemppelillä, kosketta­vaa musiikkia hyvässä seuras­sa ja he saivat vielä kotiin luet­tavaa ja Selan levyn, Armi Taka­la kertoo.

 

 

Mukava potti Keuruulle

Seurakuntalaiset olivat jo etu­käteen myyneet ruokalippuja ja myös paikan päällä sai maksaa lounaan. Keittiöllä työskenteli iloinen joukko.

 

Parkanolaisten idean polkaisi käyntiin Tarja Raiskio.

 

– Tämä on sitä, mitä halusim­mekin: paljon ei-seurakuntalai­sia temppelissämme, hyvää ruo­kaa, koskettavaa hengellistä mu­siikkia ja kontakteja ihmisten kanssa, Raiskio iloitsi.

 

– Toivomme. että tämä idea tarttuisi kaikkiin seurakuntiin. Näin voisimme kaikki kantaa kortemme kekoon yhteisen opis­tomme hyväksi.

 

Parkanolaiset saivat kasaan mukavan elokeräyspotin, noin 2500 euroa.

 

– Tämä on meidän parkano­laisten osuus. Mikä olisi teidän seurakuntanne lahjoitus, parka­nolaiset kysyvät.

 

– Haastamme kaikki seura­kunnat mukaan.

 

 

Anssi Tiittanen, Marko Halttunen, Armi TakalaJaa
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!