Torstai 21. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Aune, Oona
Julkaistu 21.9.2018 13:05
Tukea IK-opistolle

Parkanossa tempaistiin elokeräyksen merkeissä

Elokeräyslounas oli parkanolaisten yhteinen ponnistus. Samalla innolla kerättiin tukea IK-opistolle ja kohdattiin ihmisiä myös seurakunnan ulkopuolelta. Kuva: Sauli TakalaIK-opiston syyslukukausi on jälleen alkanut elokuun puolivälissä. Keuruulle ha­keutui noin 80 opiskelijaa.

 

Helteisen kesän jälkeen syk­syn säät ovat alkaneet viiletä, ja meneillään on sadonkorjuuai­ka. Luonnonvarakeskus arvioi heinäkuun lopulla satonäkymi­en olevan heikot: kuivan ja kuuman kesän seurauksena on odo­tettavissa tämän vuosituhan­nen pienin viljasato ja jo kolmas peräkkäinen huono viljavuosi.

 

IK-opiston hyväksi toteute­taan jälleen perinteinen elokerä­ys, mutta sille ei ole syytä asettaa nyt suuria odotuksia. Elokeräys­alueet ovat myös vuosien mit­taan myös vähentyneet. Eloa ke­rätään enää lähinnä Keski-Suo­messa, Pohjanmaalla, Kainuussa ja Pohjois-Satakunnassa.

 

 

Tapa kohdata paikkakuntalaisia

Parkanon Helluntaitemppe­lillä tempaistiin sadonkorjuu­lounaan merkeissä. Idea syntyi melko nopeasti muutamien am­mattihenkilöiden mielissä. Pää­tettiin koota tiimi, johon jokainen seurakuntalainen olisi ter­vetullut.

 

– Lähdimme toteuttamaan elokeräystä nollabudjetilla, kaik­ki tehtiin talkoilla, seurakunnan aktiivi Armi Takala kertoo.

 

Kun sunnuntai 16. syyskuuta saapui, olivat pöydät täynnä uu­den satokauden herkullisia tuot­teita. Monipuolinen lounas oli taitavasti ja kauniisti aseteltu. Juhlavieraita oli noin 150.

 

– Puheensorinasta päätellen tunnelma oli kotoinen.

 

Taustalla soittivat Pohjan­maan reippaat Sela-gospelyhty­een miehet. - Monille ensiker­talaisille saattoi tilanne olla yl­lättäväkin. Herkullista ruokaa helluntaitemppelillä, kosketta­vaa musiikkia hyvässä seuras­sa ja he saivat vielä kotiin luet­tavaa ja Selan levyn, Armi Taka­la kertoo.

 

 

Mukava potti Keuruulle

Seurakuntalaiset olivat jo etu­käteen myyneet ruokalippuja ja myös paikan päällä sai maksaa lounaan. Keittiöllä työskenteli iloinen joukko.

 

Parkanolaisten idean polkaisi käyntiin Tarja Raiskio.

 

– Tämä on sitä, mitä halusim­mekin: paljon ei-seurakuntalai­sia temppelissämme, hyvää ruo­kaa, koskettavaa hengellistä mu­siikkia ja kontakteja ihmisten kanssa, Raiskio iloitsi.

 

– Toivomme. että tämä idea tarttuisi kaikkiin seurakuntiin. Näin voisimme kaikki kantaa kortemme kekoon yhteisen opis­tomme hyväksi.

 

Parkanolaiset saivat kasaan mukavan elokeräyspotin, noin 2500 euroa.

 

– Tämä on meidän parkano­laisten osuus. Mikä olisi teidän seurakuntanne lahjoitus, parka­nolaiset kysyvät.

 

– Haastamme kaikki seura­kunnat mukaan.

 

 

Anssi Tiittanen, Marko Halttunen, Armi TakalaJaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Lisäsivätkö profetiat presidentinvaihdospettymystä?
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!