Parasta tarjolla jälleen porilaisille

Satakunnassa julistettiin evankeliumia monilla eri tavoilla. Rauno Karmitsa & Band oli yksi musiikkiryhmistä.Porin helluntaiseurakunta järjesti yhdeksännen kerran Parasta Poriin -tapahtuman viime viikolla. Puhujavieraana olivat tällä kertaa evankelistat Marko Selkomaa Seinäjoelta ja Morgan Carlsson Ruotsista. Musiikkivastuussa oli muun muassa Rauno Karmitsa & Band Seinäjoelta.

Yleisötilaisuuksissa Porin Helluntaikirkossa kävi salintäydeltä yleisöä. Porin helluntaiseurakunnan johtava pastori Petri Harjula iloitsi järjestelyiden onnistumisesta sekä puhujavieraiden ajankohtaisista sanomista:

– Iloitsin varsinkin Morgan Carlssonin vetämistä aamuseminaareista, joiden sisältö oli huippuluokkaa.

Parikymmentä uskoon

Iltaisin pidetyissä tilaisuuksissa parikymmentä teki uskonratkaisun ja useita uudistui hengellisesti. Samaan aikaan järjestetty Parasta lapsille -lastentapahtuma keräsi kymmeniä lapsia kirkolle rinnakkaistapahtumaan perjantai- ja lauantai-iltoina.

– Joykids järjesti toiminnallisen ohjelman, jossa luontoaiheiden kautta lähestyttiin hengellisiä aiheita. Siitä siirryttiin loppuillaksi toimintapisteisiin, lastentapahtumasta vastannut Tuija Harjula kommentoi.

– Meillä oli vanhaan tapaan aika paljon rinnakkaistoimintaa kaupungilla. Seurakuntapastorina on hienoa nähdä, kuinka hyvin tavalliset seurakuntalaiset lähtivät esittelemään evankeliumin asiaa porilaisten keskelle keskikaupungille, Petri Harjula kertoi.

Torilla tavataan

Seurakuntapastori Tommi Törnroos vastasi Parasta Poriin -toritapahtumasta, joka järjestettiin ensimmäisen kerran kauppatorin uudella torilavalla. Perjantaina ja lauantaina pidettiin yhteensä yhdeksän lyhyttä toritilaisuutta.

– Vaikka molemmille päiville oli luvattu huonoa keliä, aurinkoinen sää kuitenkin helli meitä eikä sitten satanutkaan. Tilaisuuksien yhteydessä jaoimme ilmaiseksi kymmeniä litroja lohikeittoa. Väkeä oli liikkeellä todella hyvin, Törnroos kertoi.

Torilavan tilaisuuksissa esiintyivät Tommi Törnroos & Band, Joy Kids, Miika Aalto, Aurelia sekä kanteletaiteilija Ida Elina.

Yliluonnollinen ja luonnollinen ihminen

Morgan Carlsson puhui iltatilaisuuksissa ennen muuta yliluonnollisen ja luonnollisen ihmisen kohtaamisesta. Ruumiimme on temppeli, joka on luotu Pyhän Hengen ilmestymistä varten. Carlsson otti esimerkikseen muun muassa Simsonin:

– Simson oli yhtä aikaa yliluonnollisiin tekoihin kykenevä Jumalan palvelija ja luonnollinen ihminen, jolla oli kuuluisat heikkoutensa naisten kanssa. Täytettyään hänet hengellään Jumala kykeni tekemään historiallisia tekoja.

Carlssonin mukaan tarvitsemme hengellistä vallankumousta, jonka myötä myös jumalallinen todellisuus aukeaa eteemme. Se edellyttää paitsi hengen kastetta myös antautumista ehdoitta:

– Tiesin jo 17-vuotiaana lähteväni jonakin päivänä saarnaajaksi. Mooseksen tavoin jouduin aikuistuttuani sanomaan Jumalalle: ”Tässä olen, lähetä minut!”

– Jumala haastaa sinua samanlaiseen yliluonnolliseen kohtaamiseen kuin Moosesta. Sinun ei tarvitse olla samanlainen kuin muiden: voit olla oma itsesi Kristuksen kautta! Carlsson opetti.


Jari O. Hiltunen


32/2016

UutisetSyksyllä perheissä alkaa taas kaksi tarinaa: koululaisen ja vanhemman arki.
PääkirjoitusKoulut ovat taas alkamassa. Monissa perheissä ekaluokkalaisia lähetetään koulutielle, ja seurakunnissa koululaisia siunataan aloittamaan uutta lukuvuotta. Osa nuorista lähtee uusiin opinahjoihin ja mu...
Miten onJuhannuskonferenssi on helluntailiikkeen suurin vuosittainen tapahtuma, jolla on monipuolisen ohjelman lisäksi myös taloudellista merkitystä. Useissa konferenssin tilaisuuksissa kerätään rahalahjoja,...
UutisetKirkot ja seurakunnat tarttuvat kesällä alkaneeseen Pokémonpelivillitykseen. Asiasta uutisoi Uusi Tie.

Esimerkiksi Kansanlähetysopiston evankelioiva kesätiimi hankki syötin eli luren, joka toi...
UutisetLaukaassa järjestettiin heinäkuun lopulla kolmipäiväiset telttajuhlat. Jo harvinaiseksi ilmiöksi muodostunut helluntailaisten pienteltta nousi Mannilan kylälle.

Juhlat olivat osa Laukaan kotiku...
UutisetKauppatorin uusi lava oli ensimmäistä kertaa käytössä.
UutisetLuterilaisen kirkon Virsikirja on nousemassa kesän hittituotteeksi. Niitä on myyty kymmeniä tuhansia. Syynä myyntimenestykseen on hiljattain julkaistu virsikirjan lisävihko, jossa on 79 uutta virttä....
UutisetToissa lauantaina pidetty, järjestyksessään kolmas vuotuinen Ex-Criminal Day -tapahtuma löysi paikkansa Helsingin maineikkaimmalta huumealueelta, Sörnäisten Vaasanaukiolta.

– Tänne tulemme jatk...
UutisetToimintakulttuuri muuttuu enemmän kuin sisällöt, arvioivat opettajat.
UutisetYhdysvaltalainen News Sentinel -paikallislehti hylkäsi heinäkuussa kristillisen kirjakaupan maksullisen mainoksen Tenneesseen osavaltiossa, Charisma News raportoi.

Cedar Springs Christian Store...
UutisetPuolet amerikkalaisista protestanttipastoreista on sitä mieltä, että aviollisesta uskottomuudesta syytetty pastori tulisi laittaa tehtävästään sivuun siksi aikaa, kun asiaa selvitetään. Selvä enemmist...
UutisetRanskan juutalaisyhteisö on murroksessa. The International Fellowship of Christians and Jews (IFCJ) on saanut kesällä tuhansia kyselyjä Ranskan juutalaisilta, jotka haluavat muuttaa Israeliin. Järjest...
UutisetDonald Trumpia epäillään, mutta Hillary Clintonia suorastaan inhotaan.
UutisetKansanedustaja ja evankelista Sari Essayah (kd) on valittu kansainvälisen olympiakomitean jäseneksi viime torstaina.

– Olen hyvilläni valinnasta ja valmis tekemään työtä kansainvälisen olympial...
UutisetHengen uudistus kirkossamme -liikkeen kesäjuhlien yhteydessä Riihimäellä järjestetyt Praise-festivaalit saivat väkeä liikkeelle viime viikonloppuna.

– Näkynä on ollut järjestää maallisten...
UutisetNykyaikainen koulutyöntekijä taitaa somen, suhteet ja opetussuunnitelman.
MielipideKirjoituksessa ”Viini on raamatullinen juoma” (RV 27) puolustettiin viinin juomista. Aihe herättää erilaisia ajatuksia erilaisissa kulttuureissa. Suomeen eivät kuitenkaan sovi samanlaiset tavat kuin e...
MielipidePauli Karppisen vastaukset Kysy Raamatusta -palstalla (RV 30) kysymykseen ”Miksei helluntaiseurakunnissa ole apostoleita” innoittivat pariin kommenttiin. Kohta, jossa Karppinen totesi, että alkuseurak...
MielipideTulimme Juhannuskonferenssiin hyvillä mielin viettämään lauantaipäivää tietoisina ohjelmajärjestelyihin liittyvistä uudistuksista.

Nyt voimme todeta näin julkisesti, että järjestelyt olivat hyv...
MielipideKeskustelu on viestinnän kovaa ydintä. Sen kaksisuuntaisuus tekee siitä osallistujille rakentavan prosessin. Hyvässä keskustelussa on aina kaksisuuntainen ja vuorotteleva yhteys keskustelijoiden välil...
KolumniTurkissa on käyty toistakymmentä vuotta keskustelua demokratiasta, kun islamistipuolue AKP valtaan hivuttauduttuaan alkoi rikkoa kansanvallan ja ihmisoikeuksien periaatteita. Aiemmin samaan syyllistyi...
PuheenaiheKristinusko teki myös lapsesta täysiarvoisen ihmisen, jonka oikeuksia tulee kunnioittaa.
ArtikkelitEnglantilainen viktoriaanisen ajan runoilija ja kirjallisuuskriitikko Matthew Arnold (1822–1888) totesi aikanaan kuuluisaksi tulleella tavalla, että kaunokirjallisuus vähitellen korvaisi ja täyttäisi...
MuutLaulaja-lauluntekijä pyrkii sanoituksissaan rikkaaseen kielenkäyttöön ja kannustaa myös oppilaitaan tuoreisiin ratkaisuihin.
MuutRomupappina tunnetun Jaakko Romun Evankeliumi Johanneksen mukaan on taipuisa ja kevyt pokkari, joka on helppo ottaa mukaan vaikka matkalukemiseksi. Nimi saattaa herättää kysymyksen, onko kyseessä Joha...
MuutKaarinan keskustassa Hovirinnantie 5:ssä sijaitsee pieni mutta lämminhenkinen seurakunta, joka tunnetaan nimellä Kaarinan Kotikirkko. Seurakunnan toiminta alkoi 2000-luvun alkupuolella Turun Helluntai...
MuutPaavo ja Marjatta Kokkosen elämä on kertomus kiitollisuudesta Jumalan armollista hyvyyttä kohtaan.

Kauaksi ovat jääneet jo yhdessäoloajat lintukodossamme Pihtiputaalla Alvajärven rannalla. Siel...
MuutViaDia-yhdistyksen hankeohjaaja Jari Sulkunen oli mukana järjestämässä Ex-Criminal Day -tapahtumaa. Hän itse tuli aikoinaan uskoon vankimielisairaalassa (aamulehti.fi 31.7.).

Nyt Sulkusella on...
PikavisiittiEljas Riihisen karkinvärinen menopeli kerää katseita. Monien on vaikeaa uskoa, ettei kyseessä ole kesäauto.

En koskaan unohda hetkeä, jolloin ajoin ensimmäistä kertaa autoa.

Kun kaipaan...
MuutHelluntaiherätyksen raamattuopiston musiikkityö on 64 vuotta vanhaa mutta elää tätä päivää.
Messiaanisen juutalaisen identiteetti ei avaudu helposti
”Oma onnellisuus ei ole muiden vastuulla”
Lähetysinnostus leviää
Koskettavien kirjojen asialla
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!