Parasta Suomelle -kampanja käynnistyi

Tilaa evankeliumille. Maaseudulla hengellisetkin ilmaisjakelulehdet löytävät vielä lukijansa, seurakunnissa uskotaan. Kuvassa Miehikkälän kylänraittia. Kuva: Pauliina Kuikka

"Tällaisessa valtakunnallisessa kampanjassa mukana oleminen on meille oikeasti iso juttu.”

 

Näin toteaa kymenlaaksolaisen Miehikkälän helluntaiseurakunnan pastori Pauliina Kuikka  viitaten paikkakunnalla juuri toteutettuun Parasta Suomelle -lehtikampanjaan.

 

Viisikymmenjäseninen seurakunta päätti lahjoittaa Hyvä Sanoma -lehden kampanjanumeron kunnan jokaiseen kotitalouteen.

 

Noin 2 000 asukkaan Miehikkälässä tämä tarkoitti seurakunnalle 712,95 euron investointia. Summa sisältää lehdet ja postin kautta toteutetun jakelun.

 

Pauliina Kuikan mukaan rahamäärä ei ole tavoittavuuteen nähden kovin iso.

 

– Olimme viime vuonna mukana Kymenlaakson yhteiskristillisessä Mahdollisuus muutokseen -missiossa, ja koimme sen hyvänä. Missio herätti pysyvää kiinnostusta seurakuntaamme ja sanomaamme kohtaan, mikä näkyy muun muassa sosiaalisen median kävijämäärissä. Lisäksi olemme aiemminkin jakaneet Hyvä Sanoma -lehteä, esimerkiksi kylittäin osana tiettyä tapahtumaa.

 

 

Pöytä on katettu

Parasta Suomelle -lehtikampanjaa on mainostettu helluntailiikkeen lahjana satavuotiaalle Suomelle. Aikamedian ja Hyvä Sanoma ry:n lanseeraamaan hankkeeseen ilmoittautuneista noin 170 seurakunnasta yli 140 ostaa lehtien jakelun postilta. Loput levittävät tilaamansa lehdet itse.

 

Postin kautta kampanjajulkaisua on viime päivinä mennyt jakoon noin 490 000 kappaletta, ja seurakuntiin sitä on lähtenyt yli 40 000. Osa seurakunnista on tuottanut julkaisusta paikallisella sisällöllä täydennetyn erikoisversion oman alueensa lukijoiden kiinnostusta herättämään.

 

Miehikkälän helluntaiseurakunta aikoo höystää lehdenjakoa lokakuun alussa järjestettävällä ohjelmallisella Parasta Suomelle -juhlalounaalla, jonka toteuttamiseen osallistuu myös muita paikallisia toimijoita. Tarkoitus on saada paikkakunnan väkeä mahdollisimman laajasti mukaan.

 

Erityyppisiä teematilaisuuksia on viritteillä muuallakin.

 

– Huomattava osa seurakunnista on järjestämässä jotakin oheistoimintaa. Joissakin seurakunnissa koko syyskuu tai jopa koko syyskausi on omistettu tälle teemalle, Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja Janne Lahti kertoo.

 

– Toivon, että teematilaisuuksia syntyisi syksyn aikana vielä lisää. Nykyisen nettikulttuurin keskellä perinteinen printtilehti voi olla yllättäväkin mahdollisuus. Silti mikä tahansa materiaali tarvitsee sen, että kristityt ovat hereillä ja kohtaavat ihmisiä.

 

 

Ei toimi kaupungissa?

Kampanjaan osallistuvia seurakuntia tarkasteltaessa huomiota kiinnittää selvä ero maaseudun ja etenkin isoimpien kaupunkien välillä.

 

Samalla kun maaseutuseurakunnat ovat mukana varsin kattavasti, kaupungeissa into on ollut laimeampaa. Osa kaupunkiseurakunnista ei ole mukana lainkaan, osa on tilannut lehtiä vain omaan jakeluun – toki jopa tuhansia kappaleita. Jotkut kohdistavat massajakelun johonkin tiettyyn kaupunginosaan.

 

Janne Lahden tietojen mukaan yksi syy varovaisuuden taustalla on raha: kattava jakelu pelkästään yhdessä lähiössä voi olla iso kuluerä. Toinen, jopa merkittävämpi, tekijä on pelko siitä, että lehdet jäävät lukematta.

 

 

Esimerkiksi Tampereella yksikään kaupungin kolmesta helluntaiyhteisöstä ei ole osallistumassa kampanjaan.

 

– Meillä on tätä syksynä seurakunnassa menossa strategisia muutoksia, kuten jumalanpalvelusuudistus, eikä kaikkeen ollut mahdollista lähteä mukaan. Lisäksi kaupungeissa ilmaisjakelumateriaalia jaetaan todella paljon, ja yksittäinen lehti hukkuu helposti muun mainospostin väliin, Tampereen helluntaiseurakunnan johtava pastori Usko Katto toteaa.

 

– Takavuosina olemme joskus jakaneet lehtiä Tampereen kotitalouksiin hyvin kattavasti. Ne hankkeet ovat varmasti lisänneet ihmisten tietoisuutta meistä, mutta muuten tietoomme ei ole tullut niistä merkittäviä tuloksia.

 

Katto kokeekin, että ainakin kaupungeissa lehtien massajakelu on jo vähän vanhanaikainen evankeliointimetodi.

 

– Maaseutupaikkakunnilla sitä voitaneen hyödyntää paremmin, kun ihmiset tuntevat toisensa. Ihmisen sydämen saavuttamiseen tarvitaan aina kohtaamisia.

 

Pauliina Kuikka allekirjoittaa ajatuksen.

 

– Ensin meidän pitää kontaktoida ihmisiin, jotta heidän ennakkoluulonsa meitä herätyskristittyjä kohtaan vähenevät. Ja sitten kylvön jälkeen sadon saaminen edellyttää jälleen kontaktointia. Esimerkiksi Mahdollisuus muutokseen -missiossa me otimme asian tietoisesti puheeksi ihmisiä tavatessamme ja kysyimme, ovatko he nähneet kampanjamateriaaleja ja mitä mieltä he ovat olleet niistä.

 

– Meille Miehikkälässä evankeliointi on hyvin laaja käsite. Teemme tosi paljon yhteisiä juttuja kyläläisten ja eri toimijoiden kanssa. Lehtikampanja on tärkeä osa tätä kokonaisuutta.

 

Kampanjasta lisää lehden teemaliitteessä sekä parastasuomelle.fi

 

 

Heikki Salmela

 
36/2017

UutisetWheaton Collegessa Kanadassa pitkään toiminut tutkija on kiertänyt maailmaa ja huomannut, että moni kristitty ei halua tai osaa lukea Vanhaa testamenttia. Syytä kuitenkin olisi.
PääkirjoitusHelluntaiseurakuntien maamme juhlavuonna toteuttama Parasta Suomelle -kampanja realisoituu näiden viikkojen aikana. Hyvä Sanoma -lehti on jaettu postin kautta jo noin puoleen miljoonaan tal...
Miten onToissa lauantaina Helsingin Senaatintorilla koettiin pitkään aikaan suurin kristillinen kaupunkitapahtuma, kun arviolta 8 000 ihmistä kokoontui seuraamaan ja osallistumaan Lasse Heikkilän...
UutisetHelluntaiseurakuntien lahja satavuotiaalle Suomelle on kolahtanut postiluukuista. Kampanjatilaisuuksia viritellään.
UutisetPihlavan leirikeskukseen Säkylään kokoontui 21.–22. elokuuta noin 60 entistä ”leirineuvos” Alarik Sandbergin leiriläistä, jotka osallistuivat hänen leireilleen 1950–60-luvuilla. Tapaamist...
UutisetSuomen ystäväksi tunnustautuva Ruotsin kirkon Västeråsin piispa on julkaissut itsestään kuvan, jossa hänet on kuvankäsittelyohjelmalla muokattu Muumin näköiseksi.


–Itsenäine...
UutisetSenaatintorilla koettiin isänmaallinen ilta, joka nosti esiin suuret tunteet ja yhteiskunnan kestävän arvopohjan.
UutisetYouth Celebration -tapahtumaa vietettiin kuurosateiden saattelemana toissa viikonloppuna. Tunnelma oli lämmin säästä huolimatta. Tapahtuma vetikin paikalle noin 1 000 nuorta ympäri Suomea...
Uutiset– On olemassa ihmisiä, jotka ovat avun tarpeessa. Jos näin ei tehtäisi, emme olisi kirkko, Turun Mikaelinseurakunnan pappi Jonathan Westergård totesi Ylelle kysyttäessä, miksi kirkko anta...
UutisetHervannan Katukappeli järjesti elokuussa evankeliointitapahtuman yhdessä Tampereen Kristillisen Yhteisön kanssa. Tapahtumaa tehneet korostavat ulospäinsuuntautuvan toiminnan merkitystä.
UutisetYhdysvaltain Teksasia riepotellut hirmumyrsky Harvey ja sen tuomat historiallisen isot tulvat ovat saaneet monet kristilliset seurakunnat ja avustusjärjestöt liikkeelle.

...
UutisetNepalin presidentin on määrä allekirjoittaa tällä viikolla lähetystyötä vaikeuttava laki. Maan hallitus on jo hyväksynyt lain, joka tekee uskonnollisista kääntymyksistä laittomia ja kiel...
UutisetFida jatkaa humanitaarista avustustyötä Itä-Afrikan kuivuusalueilla. Järjestö auttaa veden puutteesta kärsiviä muun muassa Etiopiassa, Keniassa ja Tansaniassa yhteistyössä paikallisten ku...
MuutUusimmalla sooloäänitteellään muusikkoevankelista Hannu Grönroos palaa vanhoihin kitarakuorolauluihin. Äänitteen kuusi laulua edustavat hengellisen musiikin klassikoita ja ovat varsinkin va...
KolumniSaarnataidon oppitunti raamattukoulussa oli aina omaa luokkaansa. Meitä nuoria saarnaajanalkuja jännitti muiden edessä esiintymisen lisäksi tri Mike Webster, koulumme presidentti ja saarnat...
MuutPaavalin mukaan Jumalan olemassaolo ja voima ovat havaittavissa luomakunnasta. Huomaatko sinä ne?
MuutMatti Villikan elämä alkoi Elisenvaarasta Karjalan kannakselta ja johti silloisen viisihenkisen evakkoperheen mukana Seinäjoelle, jossa Matti kävi koulunsa. Nuori ylioppilas jatkoi opint...
TeemaOnko evankeliointi koko seurakunnan tehtävä? Kenelle se oikein kuuluu? Miksi niin harvat innostuvat nykyisin evankelioimisesta? Ja mitä se oikeastaan käytännössä on?

...
TeemaMitä seurakunnan tulee ymmärtää maallistuneen nykyihmisen elämästä, jos haluaa tehdä Jeesusta hänelle tunnetuksi ja välittää hänestä aidosti?


– Kun teemme tämän...
TeemaEvankelioimisen suuria innovaatioita helluntailiikkeessä olivat 1900-luvun alkupuolella telttakokoukset ja kitarakuorot. Evankelioiva Hyvä Sanoma -lehti perustettiin sota-aikana. Pai...
TeemaEvankeliumi tavoittaa näinä päivinä yli miljoona maamme asukasta.
TeemaPunainen väri on vähentynyt tavoittavan työn tilannekartoituksessa. Suomen ainoa palkattu HS- yhteysevankelista löytyy Lapista.
TeemaHellevi Pasanen murehtii turhautuneiden seurakuntalaisten puolesta ja innostaa heitä viemään ilosanomaa toisille.
PakinaMilloin ihminen oikeasti kehitti kiireen? Olemmeko aina juosseet kellon perässä ja suunnitelleet päivän menot minuuttien tarkkuudella? En oikein usko.


Teolli...
ArtikkelitRadikaali Magnus Persson oli vieraana Helsingin Talvipäivillä vuonna 2000. Samaan aikaan tuo alle kolmikymppinen evankelista herätti keskustelua kotimaassaan Ruotsissa. Hän järjesti muun...
MuutRukouspiiri 1 900 kilometrin päässä, tiikerikäärme pahvilaatikossa, joulujuhla heinäkuussa… Aussieksotiikka on tullut tutuksi Pirkko ja Ilpo Toivolalle.
PikavisiittiJuuri eläkkeelle siirtynyt yläkoulun opettaja, historiantutkija ja kielenkääntäjä Benni Åström on myös ahkera marjojen poimija.
MuutOrtodoksiviesti (5/17) julkaisi otteen pyhien Sergein ja Hermannin rukousta käsittelevästä opetustekstistä.


Mietiskelevä rukous eli meditaatio on ennen kaikkea sisäistä,...
MielipideKulttuuri ja ihmisten ajatustavat muuttuvat aikojen saatossa, eikä Raamatun kehotusta olla mukautumatta tämän maailman menoon ole aina yksinkertaista soveltaa nykyaikaan. Uskovien peria...
MuutJärjestely tarjoaa turvapaikanhakijoille kodin tuntua, keskusteluseuraa ja yhteistä tekemistä.
Hekkalat tuovat toivoa Ukrainan romaneille – "Työ onnistuu vain, jos teemme yhteistyötä paikallisten kanssa"
"Vastuullinen vapaus on hyvän elämän perusta" – Miksi, Suomi, olet… niin onnellinen?
Kun toivoa ei enää ole – "Jumala pitää minusta enemmän kiinni kuin minä hänestä"
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!