Lauantai 4. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Ukko, Odin
Julkaistu 15.2.2016 00:00

Pakolaisille tervetulojuhla Hyvinkäällä

Jippii-kuoro levitti iloa ja evankeliumia kaukaa tulleiden elämään. Kuva: H-M SolimanOlette tervetulleita joukkoomme, pastori Jani Rossi tervehti Hyvinkään helluntaiseurakuntaan toissa lauantaina saapuneita turvapaikanhakijoita.

Hyvinkääläiset järjestivät uuden vastaanottokeskuksen asukkaille juhlan. Mukana oli vapaaehtoisia myös Riihimäeltä. Uuden työn mahdollisuuksia ja resursseja on tunnusteltu vähitellen.

Egyptistä kotoisin oleva arabityön koordinaattori Hany Soliman jakoi kuulijoille omia huomioitaan kulttuuriin sopeutumisen avaintekijöistä.

Kuvat kertovat elämästä

– Maahanmuuttajatyö on helluntaiseurakuntien mahdollisuus myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, vuoropuhelua erilaisten ihmisten välillä, iloitsee vapaaehtoisten tiimi.

Eri kielille käännettyjä, suomeksi laulettuja Jippii-lauluja ja keppinukkenäytelmää seurasivat tarkkaavaisesti niin lapset kuin aikuisetkin.

– Yhteisen kielen puuttuessa kommunikoimme tilaisuuden jälkeen perheenjäsenten kuvia puhelimesta katsellen, eräs vapaaehtoinen kertoi kohtaamisestaan vieraan kanssa.


Hanna-Maarit Soliman


Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!