Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 15.2.2016 00:00

Pakolaisille tervetulojuhla Hyvinkäällä

Jippii-kuoro levitti iloa ja evankeliumia kaukaa tulleiden elämään. Kuva: H-M SolimanOlette tervetulleita joukkoomme, pastori Jani Rossi tervehti Hyvinkään helluntaiseurakuntaan toissa lauantaina saapuneita turvapaikanhakijoita.

Hyvinkääläiset järjestivät uuden vastaanottokeskuksen asukkaille juhlan. Mukana oli vapaaehtoisia myös Riihimäeltä. Uuden työn mahdollisuuksia ja resursseja on tunnusteltu vähitellen.

Egyptistä kotoisin oleva arabityön koordinaattori Hany Soliman jakoi kuulijoille omia huomioitaan kulttuuriin sopeutumisen avaintekijöistä.

Kuvat kertovat elämästä

– Maahanmuuttajatyö on helluntaiseurakuntien mahdollisuus myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, vuoropuhelua erilaisten ihmisten välillä, iloitsee vapaaehtoisten tiimi.

Eri kielille käännettyjä, suomeksi laulettuja Jippii-lauluja ja keppinukkenäytelmää seurasivat tarkkaavaisesti niin lapset kuin aikuisetkin.

– Yhteisen kielen puuttuessa kommunikoimme tilaisuuden jälkeen perheenjäsenten kuvia puhelimesta katsellen, eräs vapaaehtoinen kertoi kohtaamisestaan vieraan kanssa.


Hanna-Maarit Soliman


Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!