Keskiviikko 27. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Viljo
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Out of African ex-johtajat kritisoivat Howardia

Saarnaaja, lähetysvaikuttaja Michael Howardin suomalaisen tukijärjestön, Out of Africa ry:n, entisiä työntekijöitä ja muutamia muita aktiiveja on julkaissut kannanoton, jossa he varoittavat kristittyjä Howardin toiminnasta ja kertovat ilmenneistä väärinkäytöksistä.

”Jokainen meistä tekee virheitä ja epäonnistuu. Tässä tapauksessa epäkohdat ovat kuitenkin niin räikeitä ja liian moni vilpitön ihminen on vahingoittunut –– Kehotammekin tällä kannanotolla kaikkia, jotka ovat jollain tavalla vielä mukana hänen toiminnassaan, irrottautumaan siitä välittömästi”, julkilausumassa todetaan.

Kahdeksasta allekirjoittajasta kaksi on ollut järjestön palkallisia työntekijöitä, kaksi hallituksen jäseniä ja kaksi lähetystyöntekijöinä Malawissa. Jokainen on ollut mukana toiminnassa useita vuosia vuosien 2004–2016 välisenä aikana.

– Kymmenet ihmiset ovat kertoneet meille tarinansa. Ihmisten kohtelu on ollut törkeää: heistä on levitetty perättömiä syytöksiä ja huhuja, sovitut asiat eivät ole pitäneet, raha-asioihin on liittynyt väärinkäytöksiä…, allekirjoittajiin lukeutuva yhdistyksen entinen työntekijä Toni Tolsa luettelee.

Kaikkiaan Malawissa Howardin työkohteissa on opiskellut tai työskennellyt kymmeniä suomalaisuskovia. Jotkut heistä ovat itse kertoneet kokemuksistaan hyvinkin yksityiskohtaisesti michaelthomashoward.wordpress.com-sivustolla.

Joulukuussa malawilainen media raportoi Howardia ja hänen sikäläisiä työtovereitaan kohtaan esitetyistä syytöksistä, jotka koskevat muun muassa seksuaalista hyväksikäyttöä. Tolsan tiedossa ei ole, että hyväksikäyttöä olisi kohdistunut suomalaisiin. Muutama suomalainen on kuitenkin joutunut fyysisen väkivallan kohteeksi Afrikassa.

Selvitysyrityksiä

Kannanoton laatijoiden mukaan epäkohtia on toistuvasti yritetty selvittää sekä Howardin että Out of Africa -yhdistyksen johdon kanssa.

– Kokoonnuimme muutamien entisten aktiivien kanssa noin vuosi sitten ensimmäisen kerran keskustelemaan tietoomme tulleista kaltoinkohtelutapauksista. Sen jälkeen olimme yhteydessä yhdistyksen hallituksen jäseniin. Kolme heistä on sittemmin eronnut tehtävästä,
Toni Tolsa kertoo.

Zimbabwelaissyntyinen Howard vieraili 2000-luvun alussa maamme helluntaiseurakunnissa. Vuosikymmenen puolivälissä Fida International lähetti seurakuntiin varoittavan kirjeen Howardin julistustyöhön liittyvistä epäselvyyksistä. Viime vuosina Howardin ja Out of Africa ry:n kokoustoiminta on rajoittunut lähinnä yhdistyksen omiin tilaisuuksiin Tampereella. Howard on asunut Suomessa vakituisesti
vuodesta 2012.

Kannanotto on luettavissa:


Heikki Salmela


Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!