Perjantai 22. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Visa
Julkaistu 9.3.2016 00:00

Opiston koulutus ja yhteishenki saivat kiitosta

Rehtori Pasi Parkkila oli tyytyväinen opiston saamiin arvioihin.Walesin yliopiston nimeämä tarkastusryhmä vieraili 24. helmikuuta Keuruun Isossa Kirjassa, jonka kanssa yliopisto on tehnyt yhteistyötä jo toistakymmentä vuotta. Ryhmän puheenjohtajana toimi Lucy Stonehouse Walesin yliopistosta. Tarkastuslautakuntaan nimettyinä ulkopuolisina tarkastajina mukana olivat myös Englannin Anglikaanikirkon työntekijöitä kouluttava tohtori John Wilks Cardiffin yliopistosta sekä moderaattori Clive Hickinbottom.

– Tällainen määräajoin tehtävä tarkastus on yksi tapa, jolla Walesin yliopisto ylläpitää tutkintostandardit ja turvaa opetuksen laadun, kertoo vierailua jo tottuneesti isännöinyt Iso Kirja -opiston rehtori Pasi Parkkila.

– Samalla tarkastus antaa tilaisuuden arvioida opetuksen käytäntöjä ja miettiä mahdollisia kehittämiskohteita.

Tarkastuskäynnin yhteydessä lautakunta tapasi oppilaitoksen johdon ohella myös opettajia ja opiskelijoita. Lisäksi vieraat tutustuivat opetustiloihin.

Parkkilan mukaan tarkastus antaa oppilaitokselle hyödyllistä tietoa sen omasta yleistilanteesta, ovathan ulkopuolisen raadin jäsenet nähneet lukuisia muitakin vastaavia oppilaitoksia.

Opiskelijoiden näkemykset huomioon

Varsinainen tarkastusraportti tulee myöhemmin, mutta suullisesti arvioita kuultiin jo vierailun aikana. Tarkastuslautakunnan mukaan Ison Kirjan koulutuksessa on onnistuttu yhdistämään aito usko ja kriittisen ajattelun valmiudet tavalla, joka palvelee hyvin sekä opiskelijoita että seurakuntakenttää.

Opetuksen lisäksi tarkastuslautakunnan jäsenet kiinnittivät huomiota Ison Kirjan hyvään yhteishenkeen. Se, että opiskelijoita oli opiston kehittämistyössä aidosti kuultu ja asioita myös muutettu sen pohjalta, oli tarkastajien mukaan jopa poikkeuksellista.

– Jos täällä on opettajan toimi auki, minäkin voisin hakea sitä, anglikaanikirkon työntekijöitä kouluttava tohtori Wilks heitti opiston johdolle.

Koulutuskumppanuus muutosvaiheessa

Iso Kirja on ollut irtautumassa yhteistyösuhteesta Walesin yliopistoon ja aloittanut koulutusyhteistyön australialaisen Alphacrucis Collegen (AC) kanssa.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Walesin ohjelmassa olevilla on nyt menossa viimeinen vuosi, Pasi Parkkila kertoo.

– Australia-yhteistyössä puolestaan eletään ensimmäistä vuotta, ja haku ensi syksyn opintoihin on jo käynnissä. Tarjolla on sekä Bachelor- että Master-tason tutkintovaihtoehdot.

Helmikuussa Alphacrucis College sai vuoden valmistelutyön jälkeen Australian valtiolta harvinaisen Self-Accrediting Authority -statuksen, mikä kertoo AC:n koulutuksen korkeasta tasosta alimmista tutkinnoista aina tohtoritutkintoihin asti. Alphacrucis Collegen tavoitteena on helluntailaisena oppilaitoksena tulla muutaman lähivuoden aikana yliopistoksi.

Rehtori vuorotteluvapaalle

Rehtori Pasi Parkkila on aloittamassa maaliskuun lopussa vuoden kestävän vuorotteluvapaan. Rehtorin tehtäviä tänä aikana hoitaa vararehtori Tanja Laulainen. Myös muita tehtäviä kierrätetään opettajien kesken.

– Olen lähdössä vuorotteluvapaalle oikein hyvillä mielin, koska oppilaitoksen johtaminen jää erinomaisiin ja päteviin käsiin, Parkkila sanoo.

– Toivon, että opistoa muistetaan jatkuvasti esirukouksin, sillä elämme oppilaitoksena myös taloudellisesti vaikeina aikoina Jumalan armon varassa.


Leevi Launonen

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!