Tiistai 26. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Joonatan
Julkaistu 6.10.2016 00:00

Opiskelijat keräävät kokemusta seurakuntatyöstä

Opiskelijat eli tulevat seurakuntien vastuunkantajat suhtautuvat innostuneesti käytännön harjoitteluun.Ison Kirjan opiskelijat kiertävät pieninä ryhminä seurakunnissa ja ovat mukana monenlaisissa palvelutehtävissä. Myös uudentyyppisiä palvelumuotoja on suunniteltu ja toteutettu yhdessä seurakuntien kanssa.

Aiempina vuosina puhuttiin Ison Kirjan kuorovierailuista. Reilu vuosi sitten palvelemisen käsitettä haluttiin laajentaa perinteisestä kuoro- ja kokoustoiminnasta kaikenlaiseen toimintaan, jossa seurakunnat toivovat yhteistyötä.

– Seurakuntavierailut ovat tärkeä osa opintoja. Näin opiskelijat saavat tutustua erilaisiin seurakuntiin ja käytäntöihin, oppilaitospastori Miika Tolonen kertoo.

– Opistolla on lisäksi viikoittaiset jumalanpalvelukset Keuruun helluntaiseurakunnan tiloissa sekä lisäksi jokapäiväisiä rukoushetkiä, joissa opiskelijat saavat palvella toisiaan. Tämä kaikki on arvokasta harjaantumista niin opissa kuin elämässä, asettuipa ihminen opintojensa jälkeen minne tahansa.

Vastaanotto on myönteinen

Osa-aikaeläkkeelle siirtynyt opettaja Jukka Tuovinen on lähtenyt mukaan kiertämään seurakuntia. Hän on iloinen seurakuntien positiivisesta vastaanotosta ja nuorten vastuunkantamisesta.

– Seurakuntavierailut antavat opiskelurytmiin vaihtelua ja virkistystä. Edellytämme opiskelijoilta oma-aloitteisuutta koko vierailupakettiin aivan alusta alkaen. Kun vastuu on opiskelijoilla, jokainen tulee temmatuksi aktiivisemmin mukaan seurakuntavierailun suunnitteluun ja valmisteluun, Tuovinen sanoo.

– Oppimista täydentää seurakuntavierailun jälkeen tapahtuva arviointi.

”Uusi systeemi innostaa”

Opiston opettajakunta on saanut myös opiskelijoilta positiivista palautetta seurakuntavierailujen uudistuneista käytännöistä. Yksi tyytyväisistä on kolmannen vuoden opiskelija Hanna Savola.

– Mielestäni vierailut ovat muuttuneet parempaan suuntaan. Uusi systeemi innostaa ehkä enemmän opiskelijoita, Savola arvioi.

– Kuorovierailuissa oli toki oma tunnelmansa ja nekin antoivat hyvää kokemusta. Mutta nykyisin vierailuille voidaan lähteä pienemmillä ryhmillä, joten vuoden aikana ehditään palvella useammissa seurakunnissa ja monipuolisemmin.

Vierailut ovat avartaneet opiskelijoiden näkemystä seurakuntatyöstä. Seurakunnan tuleville vastuunkantajille vierailut ovat erinomaisia oppimiskokemuksia. Niiden avulla oppii yhteistyötä, vastuun ottamista, organisoimista ja muita tärkeitä käytännön taitoja.

Yleisömäärä vaihtelee

Toisen opiskeluvuoden aloittanut Markus Mikkolanaho kertoo, että ennakkovalmistelut ovat monelta osin samoja, vaikka vierailupaikat ovat hyvin erilaisia.

– Mäntsälässä sain todistaa Jumalan muuttavasta voimasta 500 henkilölle, kun taas Kan-kodilla kuulijoita oli viisi henkilöä. Molemmissa paikoissa meidät otettiin sydämellisesti vastaan.

– Olen ollut mukana tilaisuuksien organisoinnissa ja oppinut, miten tilaisuudet voidaan viedä alusta loppuun saakka. Mielestäni seurakuntavierailuissa on tapahtunut myönteistä kehitystä.


Jarkko Malinen

Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!