Maanantai 6. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Esa, Esaias, Halvar
Julkaistu 24.6.2016 22:08

Oikea sääli johtaa tekoihin

Kun Taina Karhu matkusti junalla Tansanian halki, hänen rahapussinsa varastettiin. Hän on edelleen ihmeissään siitä, miten paikalliset reagoivat.

 

– Tuntemattomat ihmiset tulivat puolelleni ja lähtivät jahtaamaan varasta. Sain lompakkoni takaisin.

 

Karhu kertoi tapauksesta perjantai-iltapäivän raamattutunnilla, jonka tekstinä oli kertomus laupiaasta samarialaisesta. Tansanialaisten asenne puhui hänelle siitä, mitä lähimmäisen rakastaminen käytännössä tarkoittaa. Jokainen apua tarvitseva ihminen on lähimmäinen.

 

Global University Finlandin rehtorina työskentelevä Karhu avasi kuulijoille, millaisena kertomus näyttäytyi Jeesuksen keskustelukumppanille: halveksittu samarialaisen nostettiinkin esikuvaksi.

 

– Jeesus opetti rakastamaan Jumalaa ja lähimmäistä, eikä toista voi olla ilman toista. Hankalaa lähimmäistä on vaikea rakastaa, ellei Jumalan rakkaus täytä sydäntä. Siihen ei pysty omasta voimasta tai lain pakottamana.

 

Sanonnan mukaan sääli on sairasta. Karhu arvelee tämän viittaavan pinnalliseen voivotteluun, joka ei johda tekoihin. Oikea sääli on kuitenkin hyvä tunne, sillä se herättää toimimaan.

 

Vaikeimpia tilanteita suhteessa lähimmäisiin ovat ne, joissa joutuu petetyksi. Miten voi säilyä kyynistymättä, kun vilpitöntä auttamishalua käytetään hyväksi?

 

– Ilman Jumalan rakkautta ei mitenkään, se on vinha totuus. Pettymyksestä yli pääseminen on joka tapauksessa pitkä prosessi.

 

 

Säde Loponen

 Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!