Keskiviikko 20. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Henna, Henni, Henriikka
Julkaistu 29.6.2016 13:47

Ohjelmauudistus eheytti Juhannuskonferenssin sisältöä

Hän pitää maailmamme kädessään -laululla alkoi viime viikon keskiviikkona helluntailiikkeen Juhannuskonferenssi Keuruun Isossa Kirjassa. Säiden haltija oli tällä kertaa erityisen suosiollinen: vielä torstaina saatiin muutama sadekuuro, mutta koko loppuviikko juhlittiin ihanteellisessa kesäsäässä.

Suotuisat olosuhteet heijastuivat myös tapahtuman ilmapiiriin. Hyväntuuliset vieraat viihtyivät konferenssikentällä aina myöhään yöhön asti.

Tyytyväinen konferenssi-isäntä Marko Halttunen ja kansanedustaja Sari Essayah valmistautumassa juhannusaaton lipunnostoseremoniaan.”Aika puolustaa kristillisiä arvoja”

Yksi konferenssin kohokohdista oli juhannusaattoiltana juhlakentällä järjestetty lipunnostotilaisuus. Yleisö oli kerääntynyt suurin joukoin lipputankorivistön ympärille. Arvokkaassa hartaushetkessä Ida Elina soitti kanteleella Finlandia-hymnin ja kansanedustaja Sari Essayah piti lipunnostopuheen. Hän muistutti Suomen lipussa olevasta rististä ja kristillisen uskon merkityksestä koko kansakunnan hyvinvoinnille.

– Meidän on aika herätä puolustamaan niitä samoja kristillisiä arvoja, joita aikaisemmilla sukupolvilla oli, Essayah vetosi puheessaan.

– Historia osoittaa, että todeksi eletty usko on aina vaikuttanut kokonaisten yhteisöjen ja yhteiskuntien elämään.

Sari Essayah painotti puheessaan kristillisen kasvatuksen sekä lapsi- ja nuorisotyön tärkeää merkitystä.

Yhteisen rukouksen jälkeen Suomen liput nostettiin arvokkaasti salkoihin yhteislaulun siivittämänä.

Eri päivillä omat teemasisällöt

Konferenssin pääteema oli tänä vuonna ”Maailma kädessä”.

– Sillä halusimme viestittää, että epävarmasta maailmantilanteesta huolimatta koko maailma on edelleen Luojan kädessä, konferenssi-isäntä Marko Halttunen sanoi.

Monipuolista ohjelmatarjontaa riitti aamusta iltaan. Konferenssin pääteltassa järjestettiin kaikkiaan 25 tilaisuutta. Lisäksi konferenssivierailla oli mahdollisuus kuunnella kiinnostavia aiheita ja esiintyjiä yhteensä yli sadassa eri tilaisuudessa.

Konferenssitoimikunta oli uudistanut tapahtuman ohjelmarakennetta. Tilaisuuksien tuottajat huolehtivat siitä, että juontajat, puhujat ja musiikkivastuuta kantavat keskittyivät aiempaa yhtenäisemmin päivän teemaan.

Konferenssin teemaa lähestyttiin eri päivinä eri näkökulmista. Torstaina pohdittiin maailman Luojan ja Kaikkivaltiaan suuruutta. Tähän liittyi läheisesti myös pääteltan vieressä ollut luomisesta kertova näyttely.

Perjantaina tarkastelun kohteena oli lähimmäisyys sekä siihen kuuluva vastuu maailmasta ja toisista ihmisistä. Maahanmuuttajat ja monikulttuurisen seurakunnan rakentaminen olivat haasteina näkyvästi esillä. Lauantain ohjelma rakentui lähetyksen ympärille, ja päätöspäivän näkökulmana oli lunastus.

Juhannuskonferenssi päättyi sunnuntaina yhteiseen ehtoollisjuhlaan.

Missioteltassa tehtiin lähetystyötä

Missioteltassa esiteltiin jälleen kristillisten yhdistysten monipuolista toimintaa. Hyvä Sanoma ry oli tuonut omalle osastolleen ensimmäistä kertaa avoimen ”olohuoneen” sohvineen ja tuoleineen.

– Tällainen avoin ja kodikas tila on erinomainen paikka ihmisten kohtaamiseen, osastolla päivystäneet Eliisa Selkomaa ja Taneli Halonen kiittelivät.

– Tässä on paljon luontevampi keskustella ihmisten kanssa kuin myyntipöydän takaa.

Medialähetysjärjestö Avainmedian osastolla puolestaan tehtiin käytännössä lähetystyötä. Suuri joukko islamtaustaisia maahanmuuttajia istui tiiviissä piirissä Avainmedian työntekijöiden Simonin ja Aaronin ympärillä ja keskusteli innokkaasti Koraanista, Raamatusta ja Jeesuksesta.

– Täällä tuli eilen useita maahanmuuttajia uskoon, iloitsi osastolla arabiankielistä live-evankeliointia vierestä seurannut Timo Tikka.

Fidan osastolla erityisen paljon myönteistä huomiota sai tänä vuonna vanhojen vaatteiden kirpputori ja muotinäytös.

Aikamedia antoi Vuoden kirjailija -tunnustuksen pastori Tapio Sopaselle, jonka kokoama konferenssihistoriikki Yhteys kantaa julkaistiin konferenssissa. Vuoden muusikko -tunnustuksen sai puolestaan pitkästä ja ansiokkaasta laulajanurastaan Henry Hedman. Se jaettiin juhannusillan Kaikki saa Herralle -laulaa yhteislaulutilaisuudessa, joka oli jälleen kerran konferenssin suosituimpia tilaisuuksia.

Sirkku ja Jukka Mononen aloittivat seurustelunsa Lehijärven konferenssissa 1983, ja tänä juhannuksena he viettivät 32-vuotishääpäiväänsä.

”Ohjelmauudistus toi selkeyttä”

Jyväskyläläiset Sirkku ja Jukka Mononen olivat konferenssissa mukana tiistaista sunnuntaihin.

– Konferenssiuudistus oli mielestämme onnistunut. Ohjelmassa rakentui eheitä ja toimivia kokonaisuuksia. Kun samoja puhujia ja musiikkiryhmiä oli vastuissa useamman kerran, he pystyivät antamaan enemmän, eikä tarvinnut joka kerta aloittaa alusta. Yleisökin aisti, että nyt on tehty tiimityötä, Monoset kiittelivät.

Konferenssitoimikunnan puheenjohtaja Jussi Heikkilä kertoi saaneensa muiltakin hyvää palautetta uudistuksesta.

– Juhlavieraat ovat kiitelleet ohjelman selkeyttä ja teemallista eheyttä. Pysyvät house bandit helpottivat huomattavasti myös äänentoistosta vastaavien työtä. Lisäksi kenttäalueen äänimaailmaa pystyttiin nyt hallitsemaan entistä paremmin, Heikkilä kertoi.

– Näyttää siltä, että olemme onnistuneet juuri niissä asioissa, jotka olivat uudistuksen tavoitteena.

Juhannuskonferenssissa kävi tänä vuonna noin 30 000 ihmistä, ja maksullisen nettipalvelun kautta tilaisuuksia seuranneita talouksia oli 1 445.

Talkoolaisten määrä 1 700 oli suunnilleen sama kuin edellisinä vuosina, mutta ikärakenne nuorentui: talkoolaisista yli 30 prosenttia oli 11–20-vuotiaita.


Leevi Launonen

Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!