Lauantai 6. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Tarmo
Julkaistu 7.8.2015 15:17

Nuorille.fi kokoaa kristilliset nuortenmenot

Eri puolella Suomea olevia nuorteniltoja ja muita nuorille suunnattuja tilaisuuksia esittelevä Nuorille.fi-internetsivustotoimii sekä älypuhelimella että tietokoneella.Yhteiskristillinen Uskovaiset nuoret ry (UN) on julkaissut kristillisiä nuortentilaisuuksia kokoavan -internetsivuston. ”Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden kokea uutta, saada kavereita ja löytää ehkä hengellinen kotikin itsellesi!”, sivustolla kerrotaan.

Käytännössä kaikkien Suomessa toimivien kirkkokuntien nuortentoimintaa esittelevä hakupalvelu on suunnattu niille 13–30-vuotiaille, jotka etsivät kristittyjen yhteyttä esimerkiksi uuteen kaupunkiin muuttaessaan. Sivusto näyttää jokaisesta nuortenmenosta kellonajat, katuosoitteen ja lisätietolinkit. Se on rakennettu toimimaan yhdenmukaisesti sekä älypuhelimella että tietokoneella.

Kaikki kirkkokunnat mukana

Nuorille.fi-sivusto syntyi luontaisena jatkumona yhdistyksen ylläpitämän Uskovaiset nuoret -Facebook-ryhmän sisäiselle tiedotukselle.

– Nuoret päivittivät vuodesta toiseen tekstimuotoista listaa Suomen nuortenmenoista. Siitä syntyi idea rakentaa palvelu, jonka kautta tilaisuuksia voi hakea astetta tehokkaammin, Uskovaiset nuoret ry:n toiminnanjohtaja Mikael Elmolhoda taustoittaa.

Suomen kartalle sijoitetusta hakupalvelusta on pyritty tekemään mahdollisimman kattava: sieltä voi löytää muun muassa adventistien, baptistien, helluntailaisten, katolilaisten, metodistien, ortodoksien, vapaakirkollisten ja tunnustuksellisten luterilaisten seurakuntien ja järjestöjen menoja.

– Käyttäjä voi myös laittaa näkyviin ainoastaan tietyn tradition, kuten helluntailaisuuden, kohteet. ”Avaa Mapsissa” -painikkeen avulla kartan voi puolestaan liittää osaksi puhelimen karttasovellusta, Elmolhoda selostaa.

Palvelu on ilmainen niin käyttäjille kuin hakutuloksissa mukana oleville seurakunnille ja järjestöillekin.

– Sivuilla olevalla lomakkeella kuka tahansa voi myös ilmoittaa uusia tai muuttuneita tietoja. Luonnollisesti toivomme, että kaikissa kirkkokunnissa alettaisiin käyttää palvelua aktiivisesti ja nuorisotyön vastuunkantajat ilmoittaisivat muuttuneita tietoja oma-aloitteisesti.

Aktiivista vapaaehtoistyötä

Nuorille.fi-sivustoa ylläpitävät Uskovaiset nuoret ry:n projektityöntekijät. UN:n Facebook-ryhmä on ollut lyhyen historiansa aikana muutoinkin aktiivinen. Kolme vuotta sitten perustettu ryhmä on vetänyt jäsenikseen jo yli 11 000 kristittyä eri kirkkokunnista sekä ollut toteuttamassa nuorille suunnattua 100%-mediamissiota ja siihen liittyvää lehteä. Mitä nuoret uskovat aikovat seuraavaksi?

– Nuorten luovuus ei totisesti tunne rajoja. Kun Nuorille.fi-palvelu on saatu vakiinnutettua, meillä on todennäköisesti edessä sitäkin suurempi projekti. Jos tätä lukee sellainen seurakunnan tai järjestön vastuunkantaja, joka on surrut nuorille suunnattujen sielunhoidollisten palvelujen hajanaisuutta Suomessa, ota meihin yhteyttä, Mikael Elmolhoda vinkkaa.


Elina Rautio

Jaa
Syyrian seurakunnat nousevat sodan raunioista – kirkon johtaja: Epätoivossa olen oppinut, että Herramme toteuttaa jumalallista tarkoitustaan
Help ry – kaksi vuosikymmentä helluntaiseurakuntien työntekijöiden asialla
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!