Tiistai 31. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Irma, Irmeli
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Nostepäivästä suuntaa ja intoa diakoniaan

Jokileikki havainnollisti nostepäivän osallistujille diakonian perusideaa. Mirjam ja Arto Rukajärvi kokeilivat, miten autettava saatetaan joen eli ongelman yli. Kuva: Mikko SaukkonenRaamattu, leikki ja keskustelut avasivat diakoniatyön perusteita ja käytäntöä Oulun helluntaiseurakunnan palvelukoulutukseen osallistuneille. Lauantaina 16. tammikuutajärjestetyn Palvelu elämäntapana -nostepäivän opettajana toimi Lahden helluntaiseurakunnan
diakoniapastori Tino Varjola.

– Diakonia on koinonian eli yhteyden ja kerygman eli julistuksen ohella yksi seurakunnan kolmesta perustehtävästä, Varjola muistutti.

Osallistujien mieleen jäi diakonian ydinajatus, lähimmäisen vahvistaminen. Tavoitteena tulisi olla kestävien ratkaisujen löytyminen.

Varjola rohkaisi seurakuntia yhteistyöhön terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja järjestöjen kanssa. Esimerkiksi seurakuntalaisen velkakierre voidaan ratkaista velkasaneeraukseen ohjaamalla.

– Monesti ongelmiin joutunut ihminen ei tiedä kaikkia yhteiskunnassa olevia tukimuotoja.

Oulun helluntaiseurakunnalla on hyviä kokemuksia etenkin kirpputoritoimintaan liittyvästä diakoniasta. Ystäväpalvelun järjestäminen puolestaan on seurakunnalle merkittävä haaste, sillä ikääntyvien joukko on suuri. Varjolan kertomus ystäväpalvelun käynnistämisestä Lahdessa innoitti oululaisia toiminnan kehittämiseen.


Mikko Saukkonen

Jaa
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
Ensin tutkintapyyntö pamfletista, nyt radio-ohjelmasta – molemmat tutkintapyynnöt ovat saman henkilön tekemiä, kertoo Päivi Räsänen.
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!