Sunnuntai 17. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Anton, Antto, Anttoni, Toni
Julkaistu 15.12.2016 00:00

Nepalilaiskristityt vapautettiin käännyttämissyytteistä

Nepalilainen oikeusistuin on vapauttanut kahdeksan lain vastaisesta käännyttämisestä syytettyä kristittyä kaikista heihin kohdistuneista syytteistä, World Watch Monitor uutisoi.

Tapaus oli maan ensimmäinen uskonnonvapauteen liittyvä oikeusprosessi viime vuonna voimaan astuneen uuden perustuslain aikana.

Syytetyistä viisi oli kristillisen opettajakoulutusjärjestön työntekijöitä, kaksi kyseisten koulujen henkilökuntaa ja yksi pastori. Syytteiden perustana oli se, että he olivat jakaneet Jeesuksen elämästä kertovia kirjasia kahden kristillisen koulun oppilaille viime kesäkuussa.

Vaikka koulut ovat kristillisiä, oppilaiden joukossa on myös ei-kristittyjä.

Päätös oli helpotus Nepalin kristilliselle vähemmistölle. Maan uskonnonvapaus on heikentynyt viime kuukausina, ja viranomaisten on muun muassa väitetty lakanneen myöntämästä lupia kristillisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Nepal on virallisesti maallinen valtio, mutta käytännössä laki antaa etusijan enemmistöuskonnolle hindulaisuudelle.

Viime vuosina maassa on koettu myös merkittävää kristillistä herätystä.

Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!